UDARALI IH DOBRO PO DŽEPU: Zbog kretanja u vrijeme policijskog časa izrečene kazne od… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prvostepene presude donijete u hitnom postupku, dok će se žalbe izjavljivati u redovnom postupku…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak… 30. 03. 2020… 15: 31… UDARALI IH DOBRO PO DŽEPU: Zbog kretanja u vrijeme policijskog časa izrečene kazne od… (foto)

Zbog kretanja odnosno vožnje na mostu Gazela u vrijeme policijskog časa u Prekršajni sud u Beogradu juče popodne privedeno je 45 okrivljenih i svima su izrečene osuđujuće presude sa novčanim kaznama.

Sud je u ovim slučajevima mahom izricao minimum predviđene kazne , dok je jednom licu izrečena maksimalna kazna, precizirala je predsjednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.

Ukazala da je u nekoliko slučajeva, gdje su u kolima zatečeni roditelji sa djecom sud izrekao kazne ispod zakonskog minimuma – manje od 50.000 dinara, jer su roditelji izrazili kajanje za svoj postupak.

– Takođe su obećali da više neće ponoviti prekršaj i svoju djecu dovoditi u situaciju da završe u policiji, pa u sudu, rekla je Ristanović napominjući da je sud imao razumjevanja u ovakvim situacijama.

Sud je takođe pokazao razumevanje i za one građanje koji nisu znali da je policijski čas juče počeo u 15 sati, jer je to ujedno bio i prvi dan kada je počela da važi produžena zabrana kretanja vikendom.

Čitaj još:   Vic dana Mujo u Crnoj Gori...

Policijska kontrola na mostu Gazela juče popodne imala je pune ruke posla, upravo ovim povodom. Za kršenje policijskog časa, odnosno Uredbe Vlade o zabrani kretanja na javnom mjestu, zaprećena je kazna od 50 do 150 hiljada dinara.

Novčana kazna u ovoj vanrednoj situaciji , u skladu sa preporukama, ne preinačava se u zatvorsku kaznu iz razloga sprečavanja širenja zaraze korona virusom u penalnim ustanovama.

Predsjednica Prekšajnog suda u Beogradu navela je i da je od početka važenja Uredbe Vlade Srbije o zabrani kretanja na javnom mjestu od 21. marta, taj sud do danas izrekao 180 osuđujućih presuda. Još šest predmeta je u toku, navela je Ristanović.

Svima koji su kršili zabranu kretanja, i kada je riječ o policijskom času i kada je riječ o starijim licima koja su napuštala domove, sud je izrekao osuđujuće presude sa novčanim kaznama, napomenula je ona.

Čitaj još:   KAKO NAJEFIKASNIJE UBITI KORONAVIRUS: Dvije stvari neutralizirat će ga za manje od minute… (foto)

Ukazala je da su to prvostepene presude donijete u hitnom postupku, dok će se žalbe izjavljivati u redovnom postupku.

Takođe je navela da će se novčane kazne izvršavati nakon okončanja vanrednog stanja, napominjući da su pojedini osuđeni građani već tražili da kaznu plate na rate...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});