IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KADA UVESTI 24 SATA POLICIJSKI ČAS Doktor Kon otkrio STAROST I POL UMRLIH OD KORONE… (foto)

U specijalnoj emisiji “Upinik” sa temom posvećenom koronavirusu u Srbiji, gosti su epidemiolog Predrag Kon, doktor Branimir Nestorović i profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 31. 03. 2020… 21: 31… KADA UVESTI 24 SATA POLICIJSKI ČAS Doktor Kon otkrio STAROST I POL UMRLIH OD KORONE… (foto)

– Ja sam i dalje umereni optimista. Mi još nismo preskočili onaj maksimum zaraženih koji smo imali od 131 i još nemamo duplirani broj zaraženih. Mislim da ćemo još jednu nedelju dobiti, neće biti kao prethodne nedelje, ali biće za taj nivo, solidno. Uveren sam da ćemo i iz četvrte nedelje izaći bez velikog povećanja broja zaraženih. Prosečna starost muškaraca preko 58, a žena 73. Ima duplo više muškaraca nego žena, danas je sedam muškaraca preminulo – rekao je doktor Kon.

Policijski čas od 24 sata

– Dve nedelje ako nema kontakata nikakvih, nema teoretske šanse virus da se prenese. Trenutak kada ne budemo mogli više da kontrolišemo virus je trenutak kada treba uvesti 24 sata policijski čas. To će biti odluka vlasti. Struka će ih uvek podržati, ali će i dati svoje mišljenje, da li je to dobra mera u datom trenutku – objasnio je Kon.

Čitaj još:   Darko Lazić bankrotirao: Nema para za kaznu, pa moli da plati na RATE!

Doktor Nestorović složio se sa Konom i naglasio da je on takođe optimsita na duže staze.

– Ja sam takođe optimista, i to ne umereni, ali na duže staze. Različite države različito se bore sa virusom, mi još nemamo eksponencijalni rast i to je dobro. Broj zaraženih će rasti, to je normalno, ali ne bi trebalo da skoči nenormalno. Jedan zaraženi u proseku zarazi 406 osoba ukoliko nije u izolaciji. U koliko jeste, onda zarazi 25. To je neverovatna, značajna razlika i mi smo ovim merama uradili važan posao – rekao je doktor Nestorović.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more