IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NACIONALNA TRAGEDIJA: Najsmrtonosniji dan u SAD- PREMINULO JE ČAK… (foto i video)

Iza SAD-a je najsmrtonosniji dan od početka pandemije koronavirusa, javljaju američki mediji…

VAŠINGTON: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 02. 04. 2020… 11: 11… NACIONALNA TRAGEDIJA: Najsmrtonosniji dan u SAD- PREMINULO JE ČAK… (foto)

U SAD-u je samo jučer preminulo više od 1.000 ljudi od posljedica koronavirusa. Konkretno, preminulo ih je 1.049, prema podacima stranice Worldometers.

S jučerašnjim svim podacima dolazimo do ukupnog broja od  215.003 zaraženih, 5102 preminulih te 8878 oporavljenih.

Najsmrtonosniji dan od početka pandemije

Prema podacima baze Johns Hopkins, koja podatke skuplja od WHO-a, američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, evropskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti te Nacionalne zdravstvene komisije Kine, u SAD-u je jučer preminulo 1.040 ljudi, zaključno sa 22:25 sati, potvrđujući tako brojku od više od 1.000 preminulih. 

Broj obolelih od virusa Covid-19 u Njujorku raste, a u poslednja 72 sata broj preminulih se više nego duplirao i sada iznosi 1.941.

Prvi oboljeli u Njujorku pojavio se prije mjesec dana, a radilo se o zdravstvenom radniku koji se vratio iz Irana, prenosi AP i dodaje da je od tada broj oboljelih porastao na više od 83.000.

Čitaj još:   Nevrijeme pogodilo Region: Brojne ulice potopljene u Sarajevu... (foto i video)

Guverner Njujorka Endru Kuomo izjavio je da sa više od 12.000 hospitalizovanih osoba, najnovije projekcije epidemije ne pokazuju predah ni u ovom mjesecu.

“Ono što mi sada tražimo je vrhunac, vrh krivulje koji će biti otprilike krajem aprila”, rekao je Kuomo.

On je rekao i da je uznemiren što građani uprkos uvedenoj merisocijalne distance i dalje idu na igrališta.

“Koristite otvorene prostore u parku, šetajte, uhvatite malo sunca. Bez zbijanja, bez mečeva, bez bliskih kontakata”, rekao je Kuomo.

Širom grada policija partolira i upozorava građane da drže distancu jedni od drugih.

U sredu je u Central parku, nedaleko od Maunt Sinaj bolnice otvorena montažna bolnica sa 68 kreveta, dok je otvorena bolnica na brodu usidrenom na Menhetnu koja takođe prima pacijente.

Gradonačelnik Bil de Blasio rekao je da je Njujorku potrebno više od pet miliona maski, 100.000 zaštitne odeće i više od 3.000 respiratora do kraja nedelje.

Prethodno je u jednom danu najveći broj preminulih u SAD bio 504 osobe…

izvor agencije AP