IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kon objasnio šta nas sve čeka nakon prvog udara: Broj zaraženih će se smanjivati, ali… (foto i video)

NI NA JESEN NEĆEMO BITI BEZBJEDNI OD KORONE!!!

BEOGRAD. Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 03. 04. 2020… 22: 51… Kon objasnio šta nas sve čeka nakon prvog udara: Broj zaraženih će se smanjivati, ali… (foto)

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da očekuje da preduzete mjere, bar na kratko, smanje širenje korona virusa. U poslednja 24 sata registrovano 305 novih slučajeva zaraze virusom korona, pa je broj potvrđenih slučajeva porastao na 1.476

– Namnožio se broj rezervoara infekcije, virus se širi dalje, ne možemo da držimo stvar u svojim rukama, to pokazuje i ovaj broj od 305 zaraženih danas. Očekujem da preduzete mjere presjeku, makar na kratko prenošenje, da utiču na nas da se ozbiljno i discplinovano ponašamo – rekao je Kon gostujući na RTS.

Prema njegovim riječima, novi virus nije ušao u bolnice, jer su vrlo brzo izdvojeni inficirani.

– U Narodnom frontu je 75 zdravstvenih radnika udaljeno sa posla, 46 je utvrđeno da su bili pozitivni. Sve je detaljno praćeno – dodao je Kon.

Doktor Kon, kao i većina stručnjaka, smatra da je realno očekivati da će korona virus oslabiti sa dolaskom lijepog i toplog vremena.

Čitaj još:   Haos na granicama Austrije ... (foto i video)

 Znamo za viruse kako se ponašaju, tako i za koronu, da visoka temperatura onemogućava prenošenje. Očekujemo dolaskom toplih dana da se broj zaraženih smanji, i da se tokom ljeta praktično ugasi. Međutim, to ne znači da smo bezbjedni na jesen. Ako virus preživi ljeto i ako počne da mu se vraća potencijal ne znamo šta će biti – upozorio je Kon.

izvor agencije

VIC DANA: ĐETIĆ gledao seks kroz prozor hotela u BUDVI, pa došao kući da sve ispriča Nati… (foto)

Započnite jutro nasmejani uz iBalkan.net! vic dana... BUDVA: Regija, Zanimljivosti, Read more