Ostatak Eurolige bi se mogao igrati u Istanbulu, Atini, ili u Moskvi… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kao gradovi u kojima bi se mogle odigrati preostale utakmice košarkaškog takmičenja spominju se Istanbul, Atina i Moskva…

MINHEN: Svijet, Sport, Košarka, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 03. 04. 2020… 12: 31… Ostatak Eurolige bi se mogao igrati u Istanbulu, Atini, ili u Moskvi… (foto)

Operativni direktor košarkaške Eurolige Ed Scott izjavio je da vodstvo natjecanja ima nekoliko opcija kako završiti ovu sezonu.

Jedna od opcija je odigravanje svih preostalih utakmica u jednom gradu koji ima dvije dvorane.

“Imamo četiri mogućnosti. Prva je da natjecanje otkažemo, druga je da sve preostale utakmice odigramo nakon što se smiri pandemija korona virusa, treća je igranje po ubrzanom tempu, a četvrta nastavak igranja u jednom gradu”, kazao je on za španski dnevnik El Pais.

Kel ostao bez završnog turnira

“Ako izaberemo posljednju mogućnost, tada bi se čitavo natjecanje moglo završiti u roku od mjesec dana. Bi li se igralo s gledateljima ili bez njih ovisi o stanju”, rekao je Scott.

Čitaj još:   SKANDAL! Anabela ostavila maloljetnu DJECU čovjeku sa mentalnim poremećajima? (FOTO)

Kao gradovi u kojima bi se mogle odigrati preostale utakmice Eurolige spominju se Istanbul, Atina i Moskva, prenosi Hina.

Završni turnir ovosezonske Eurolige trebao je biti odigran u Kelnu, ali zbog pandemije korona virusa to se neće dogoditi.

Euroliga će Kelnu kao kompenzaciju ponuditi domaćinstvo “final foura” sljedeće godine.

Izvor: Agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});