IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIBOJ U ŠOKU: Oboljela starica DVIJE GODINE NIGDE NIJE IZLAZILA! (foto)

Prvi slučaj korona virusa potvrđen je u Priboju, radi se o situaciji koja još nije viđena, virus dobila starija mještanka sela Кukurovići koje se nalazi na samoj granici sa Crnom Gorom i udaljeno je oko 30 kilometara od centra opštine…

PRIBOJ: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 03. 04. 2020… 21: 51… PRIBOJ U ŠOKU: Oboljela starica DVIJE GODINE NIGDE NIJE IZLAZILA! (foto)

– Radi se o starijoj ženi kojoj već dvije godine niko nije ušao u kuću, niti se ona gdje kretala. Sin joj je došao iz Beograda gdje je radio na građevini, i on nije imao simptome virusa, ali pošta je bila pozitvna, sve su prilike da je to preležano na nogama i nesvejsno preneo virus. On nije nigde išao dalje iz sela – kaže meštanin ovog sela  za RINU.

U Priboju je ovo prvi slučaj virusa, ali i pored toga već danima je oko 2000 ljudi u samoizolaciji, zbog svakodnevnih prelazaka administrativnih granica sa susjednim državama, jer se ova opština na Limu nalazi na tromeđi između Crne Gore i Srbije i Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   Sin Svetozara Marovića živi kao PRINC na Vračaru: Našao je način kako da zgrće pare! (foto)

 Кod nas je i veliki broj zdravstsvenih radnika u kućnom karantinu jer ih je sistem prepoznao kao osobe koje su prelazile u druge države. Iako kao predsjednik opštine ne vidim logično objašnjenje za ovo, činjenica je da ono vjerovatno postoji. Mi radimo sve ostalo što je u našoj moći, prvi smo izvršili dezinfekciju svih javnih površina, zatvorili pijacu i nadam se da  ćemo što bezbolnije proći u ovoj situaciji kad se borimo protiv nevidljivog neprijatelja – izjavio je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

U Zlatiborskom okrugu trenutno je zabeležno 15 slučejva zaraze, pored Priboja prvi slučaj zabeležen je i u Bajinoj Bašti, u Novoj Varoši evidentirano je još dva oboljelela što je ukupno 4, u Užicu 3, u Požegi kao i u Čajetini dva slučaja i u Prijepolju i Sjenici po jedan…

izvor RINA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more