Srbi organizovali filmsku pljačku, olešili bogataše po Evropi za 60 miliona eura… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zorica, Ana, Muharem, Saša i Filip uhapšeni u akciji policije i tužilaštva Srbije i još tri zemlje, zbog sumnje da su veoma složenim finansijskim prevarama oštetili više hiljada osoba za više od neverovatnih 60 miliona eura, prenose mediji…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak… 03. 04. 2020… 13: 51…  Srbi organizovali filmsku pljačku, olešili bogataše po Evropi za 60 miliona eura… (foto)

Sumnja se da su oni u dužem periodu, zajedno sa saučesnicima iz Bugarske, Austrije i Njemačke, obavljali veoma složene finansijske prevare.

Osumnjičeni su napravili potpuno lažnu berzu na kojoj se trgovalo akcijama.

Berza je bila toliko vešto izgrađena da niko nije posumnjao da se zapravo radi o prevari jer je sve izgledalo toliko uvjerljivo.

Čitaj još:   ANKARA: Tri stvari zbog kojih SAD više neće biti lider Svijeta...

Čak su prikazivane i lažne cijene akcija te tako nagovarali investitore da uplaćuju ogromne količine novca.

Кako se sumnja, prvo bi oštećeni uplatili veći iznos novca, a onda bi im osumnjičeni poslije određenog perioda prikazavali kako su, navodno, navedene akcije u potpunosti izgubile vrijednost, odnosno da su oštećeni izgubili uloženi novac.

Na taj način osumnjičeni su, zajedno sa saizvršiocima iz drugih zemalja, oštetili više hiljada ljudi za više od 60.000.000 eura.

Osumnjičene firme Select X i I- source…

Policija je prilikom pretresa stanova kao i poslovnih prostorija firmi “Select X” i “I- source” u Beogradu koje osumnjičeni koriste, oduzela informatičku opremu i tri putnička vozila…

Njima se na teret stavljaju krivična djela prevara i pranje novca…

Čitaj još:   Kolima UBIO SIROČE na biciklu!

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});