U Crnoj Gori sahrana u Ulcinju rezultirala sa 40 inficiranih od korone… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nakon registrovanja još 16 pozitivnih uzoraka na korona virus, u Crnoj Gori je od COVID-19 oboljelo ukupno 160 osoba… 

ULCINJ: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 03. 04. 2020… 11: 11… U Crnoj Gori sahrana u Ulcinju rezultirala sa 40 inficiranih od korone… (foto)

Prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), novi slučajevi su registrovani u Podgorici 10, po dva u Baru i Nikšiću, te po jedan u Danilovgradu i Herceg Novom.

Direktor IJZ Boban Mugoša je kazao da je najveći dio ukupnog broja inficiranih rezultat nedovoljnog poštovanja propisanih mjera i preporuka.

“Samo jedna sahrana u Ulcinjuje je rezultirala sa skoro 40 inficiranih, osoba iz Bara je otišla u Bijelo polje i sad imamo cijelo jedno selo u karantinu; nepoštovanje preporuke da se izbjegne putovanje u inostranstvo takođe nije poštovano, pa imam dva klastera sa desetinama inficiranih; nisu poštovane ni preporuke da se izbjegnu masovni skupovi pa imamo religijske skupove u Doljanima i novi klaster oboljelih; svi oni nose ukupno više od sto slučajeva inficiranja”, naveo je Mugoša.

Govoreći o juče registrovanom prvom slučaju zaraze na Vrelima ribničkim, gdje veliki broj ljudi živi u vrlo lošim higijenskim i socio-ekonomskim uslovima, Mugoša je kazao da je situacija epidemiološki izazovna, jer je riječ o porodicama sa većim brojem članova i gusto naseljenom području.

Čitaj još:   PRIŠTINA: Skupština Kosova radi na nacrtu Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu...

“Naše službe će tamo izuzetno pojačano raditi, i zato smo stavili ljude u toj zgradi u samoizolaciju, jer u toj porodici postoji desetoro djece koja su se vjerovatno družila sa djecom iz čitave zgrade”, kazao je direktor IJZ.

Od ukupno 160 registrovanih slučajeva obolijevanja od COVID19, oni su po opštinama u Crnoj Gori registrovani sledećim brojkama: Podgorica 73, Tuzi 34, Bar 12, Ulcinj 9, Andrijevica 7, Bijelo Polje 6, Budva 4, Herceg Novi i Nikišić po 5, Tivat 2 i Danilovgrad 3 slučaja…

izvor slobodna evropa.me

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});