Zanimljivosti

STAMBOL NA BOSFORU kakav niko ne pamti: Taksimom, Istiklalom i Eminonuom vlada tišina… (foto)

VIP dio Istanbula, svima znata ulica Istiklal džada, koja je nezaobilazna tačka svakog turiste koji posjeti grad Megapolis poznata po velikim gužvama, ovih dana daje jednu potpuno drugačiju sliku…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota… 04. 04. 2020… 19: 41… STAMBOL NA BOSFORU kakav niko ne pamti: Taksimom, Istiklalom i Eminonuom vlada tišina… (foto)

Istanbul ili za nas je to Stambol na Bosforu, jedan je od najmnogoljudnijih gradova na dunjaluku i tokom cijele godine ugosti na milione turista iz svih dijelova zemaljske kugle, ovih dana u večernjim satima vlada nezapamčena tišina, a zbog mjera koje su turske vlasti poduzele radi sprječavanja širenja koronavirusa…

KAKO VOLIMO DA KAŽEMO NIJE TO SAMO VIP NEGO I Reprezentativni dio Istanbula, poznata ulica Istiklal džada ili cadesi, koja je nezaobilazna tačka svakog turiste koji posjeti ovaj grad, i koja je poznata po velikim gužvama, ovih dana daje jednu potpuno drugačiju sliku.

Urednik regionalnog portala ibalkan.net ove večeri je prošao ulicom Istiklal, u kojoj skoro pa nema nikoga. Pusto je također i na poznatom trgu Taksim, do kojeg vodi ulica Istiklal.

Ništa drugačija situacija nije ni u ostalim dijelovima Istanbula, poznatim po velikim gužvama, kao što su krartovi i dijelovi grada Eminonu, Aksaray, Galata most, trgu Ortakoy.

Prodavač popularnog turskog kumpira na trgu Ortakoy Selami Tasdemir kazao je rijetkim novinarima koji su se našli na ovim pozicijama kako punih 27 godina radi na tom mjestu, ali da do sada nije nikada svjedočio ovako praznim ulicama Istanbula.

“Kad bi i kamenje padalo s neba, na ovom trgu bi uvijek bilo najmanje 100 ljudi. Moja generacija ne pamti ovakvo stanje. Neka nam Bog pomogne da ovo prebrodimo”, poručio je Tasdemir.

Među novim mjerama koje su turske vlasti jučer uvele nalazi se i obavezno nošenje maski na mjestima na kojima se okuplja veliki broj ljudi, uključujući markete.

Uvedena je i 15-dnevna zabrana ulaska i izlaska vozila u 31 provinciji, uključujući Istanbul. Uvedena je i zabrana kretanja za osobe mlađe od 20 godina, osim u iznimnim situacijama.

Ujedno, neće biti dozvoljeno ni okupljanje velikog broja ljudi na javnim mjestima, uključujući ulice i područja uz lijeve i desne obale grada na Bosforu…

http://ibalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Draško STANIVUKOVIĆ ISPRED ARNAUDIJE: “Da oprostimo jedni drugima što se može oprostiti…” (foto, video)

Istakao je da mu je posebno drago da je "Banja Luka obnovila sve bogomolje koje…

2 sata ago

DODIK NA KAKVOG NISMO NAVIKLI: Evo šta je poručio na svečanom otvorenju banjalučke Arnaudije… (foto, video)

Dodik je još kazao da je džamija Arnaudija svjedok postojanja, radosti, ali i “bezumlja koje…

3 sata ago

DANAS SVEČANO otvorena BANJALUČKA LJEPOTICA ARNAUDIJA džamija… (foto, video)

U Banja Luci je danas svečano otvorena obnovljena džamija Arnaudija. Otvaranju džamije prisustvovale su hiljade…

3 sata ago

DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Oblačno u drugom dijelu dana, mogući pljuskovi i grmljavina, donosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana… (foto)

Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u dolinama rijeka... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti,…

6 sati ago

DETALJI ISTRAG: Vlasnik taksi udruženja iz Podgorice, priznao šverc droge… (foto)

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cvijovića zbog sumnje…

7 sati ago

Ko želi da ukloni MILIVOJA Katnića, kao nezgodnog svjedoka? (foto)

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji već 24 dana ne uzima hranu u pritvorskoj…

7 sati ago

This website uses cookies.