IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Erdogan pozvao Moskvu i Kijev na dijalog, želimo da Crno more bude more mira…

Turski predsjednik i predsjednik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) obratio se danas Klubu zastupnika u Velikoj narodnoj skupštini, a obraćanje je počeo odavanjem počasti četvorici turskih vojnika koji su poginuli u jučerašnjoj helikopterskoj nesreći u Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti, utorak…27.11.2018… 18: 33… ISTANBUL: Erdogan pozvao Moskvu i Kijev na dijalog, želimo da Crno more bude more mira…

Erdogan je komentirao rastuće tenzije između Rusije i Ukrajine nakon nedjeljnog incidenta u Kerčenskom tjesnacu i izrazio žal zbog nove krize u Crnom moru.

On je izrazio zabrinutost zbog obnavljanja rusko-ukrajinskih nesuglasica nakon što se u proteklom periodu stvorio dojam da su one splasnule.

“Kao zemlja koja je bliski prijatelj i gaji dobre odnose i sa Rusijom i Ukrajinom, želimo da Crno more što prije postane more mira. Zato ponavljamo poziv prijateljima u Rusiji i Ukrajini da probleme rješavaju dijalogom“, poručio je Erdogan.

Ističući kako se svijet suočava s ozbiljnim političkim, ekonomskim i vojnim prijetnjama, Erdogan je kazao kako bi bio sretan da Rusiju i Ukrajinu vidi jednu uz drugu, a ne međusobno suprotstavljene.

Čitaj još:   ISTANBUL: Treća bruka "crno- bijelih" orlova Bešiktaša... (VIDEO)

“Želim kazati da smatramo da bi narodima Rusije i Ukrajine bilo korisno da obnove dobre odnose koje su imali kroz historiju“, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan dalje je kazao kako ta zemlja prolazi kroz važan period političkih, regionalnih i globalnih izazova te je dodao da se intenzivno zalaže sa odbranu svojih prava na Egejskom moru, Mediteranu i kada je riječ o kiparskom pitanju.

“Otvoreno poručujem da su na propast osuđeni svi pokušaji onih koji žele spriječiti Tursku u odbrani njenih prava u Egejskom moru i na Kipru. Odlučni smo da svoja prava ostvarimo na bazi međunarodnog prava i da adekvatno odgovorimo onima koji nam se suprotstave na tom putu“, kazao je Erdogan.

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši