IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA Novog Pazara: Zaražena 22 pacijenta korona virusom troje su djeca… (foto)

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović je rekao da su dva djeteta stara dvije godine, a da je jedno staro tri godine, da su djeca dobro, bez ozbiljnih respiratornih simptoma…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 06. 04. 2020… 19: 21…TUGA Novog Pazara: Zaražena 22 pacijenta korona virusom troje su djeca… (foto) 

DO DANAS su 22 zaražena pacijenta novim korona virusom u Novom Pazaru, troje su djeca stara do tri godine, kaže direktor Opšte bolnice u tom gradu Meho Mahmutović.

Tako da je Meho Mahmutović je za Tv Pink rekao da su dva djeteta stara dvije godine, a da je jedno staro tri godine, da su djeca dobro, bez ozbiljnih respiratornih simptoma.

Navodi da je troje pacijenata prebačeno u KC Kragujevac, 10 na Sajam, a da su ostali u bolnici u Novom Pazaru.

Upitan da li će u Pazaru biti privremenih bolnica, pošto je to novo žarište virusa korona, on je rekao da sportska hala može za to da se preuredi, ali da se prati sve što kaže struka koja vodi “epidemiolološku priču”.

Čitaj još:   NOVI DETALJI Masakra na Cetinju: Pucao u porodicu i prijatelje, ubio jedanaest i ranio šest osoba, Borilovića je ubio sugrađanin... (foto, video)

“Kako oni budu rekli tako ćemo da radimo. Isključivo pratimo algoritme koji su predviđeni. Ne može niko na svoj način da liječi. Pacijenti iz Pazara, Čačka, Ćuprije, Valjeva i svih drugih gradova na isti način se liječe, po istom protokolu se postupa”, naglasio je on.

Za respiratore koji su danas stigli u Novi Pazar – deset kliničkih i tri mobilna, Mahmutović kaže da je to najznačajnija pomoć koju su dobili u posljednjih dvadesetak godina.

“Kada se bije bitka za živote najvažniji su respiratori”, naveo je Mahmutović i dodao da će svi pacijenti koji su za respirator biti transportovani u KC Kragujevac, a onog momenta kada se napuni klinički centar, zbrinjavaće se u regionalnim centrima.

“Tada naši respiratori dolaze u obzir. U međuvremenu, oni se koriste ako je neko toliko loše i ne može da čeka transport do Kragujevac on se intubira i stavlja na respirator. Zbog toga su oni bitni”, zaključio je on.

Izvor: Tanjug

Čitaj još:   OSVETA: Britanci ne znaju šta ih je snašlo, mornarica POD UZBUNOM, panika u Londonu...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more