IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA LEGENDU: Ruštu Redžber izašao je iz bolnice, oporavlja se od koronavirusa u svom domu… (foto)

Više je on nego i sama legendarni za turski sport a to je veliko BRAVO za čuvara mreže golmana Ruštu Redžbera, pobjedio je coronavirus i predhodnog dana otpušten je iz bolnice nakon što se oporavio od coronavirusa, javio je naš dopisnik iz grada na Bosforu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 07. 04. 2020… 08: 21…  BRAVO ZA LEGENDU: Ruštu Redžber izašao je iz bolnice, oporavlja se od koronavirusa u svom domu… (foto)

Bio je jedan od najboljih svjetskih golmana više decenija a to je turski golman Ruštu Redžber otpušten je iz bolnice u ponedjeljak nakon što se oporavio od koronavirusa.

“Kako lijep dan, hvala dragom Bogu. Moj suprug je otpušten nakon što je proveo 11 teških dana u bolnci”, napisala je njegova supruga Isil Redžber na svom nalogu Instagram.

“Postoji protokol za tretman koji je uvelo Ministarstvo zdravlja Turske. Isto je u svim bolnicima, a sve u zavisnosti od toga koliko je zdravstveno stanje ozbiljno”, napisala je Isil Redžber.

Čitaj još:   Adrović: TROJANSKI KONJ DRITANOVE URE, SREBRENICA I DIJASPORA

Legendarni Ruštu Redžber fudbalsku karijeru je počeo igrajući za Antalyaspor, ostalo je bila bajka i čuvanje mreže u veliukim klubovima Fenerbahče, Bešiktaš i Barcelonu.

Ruštu redžber je svakako najveći doprinos ostavio je u Fenerbahčeu s kojim je četiri puta bio prvak Turske, a jednu titulu osvojio je i sa Bešiktašem.

Za reprezentaciju Turske odigrao je 124 utakmice i bio je dio ekipe koja je osvojila treće mjesto na prvenstvu svijeta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Regionalni portal iBalkan.net bio je izvještavajući svakodnevno uz porodicu i samog Rušti Redžbera, želimo mu:

BRZI OPORAVAK U SVOM DOMU I BRAVO LEGENDO RUŠTI REDŽBER…

http://IBalkan.net

DOBIO UTAKMICU ŽIVOTA: Turska ima lijek za koronu zlata vrijedan… (foto)

Ruštu Redžber, legendarni turski golman i rekorder po broju nastupa Read more