IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DIREKTOR BOLNICE PROGOVORIO: Otkrili smo TEMPIRANU BOMBU, kako je samo virus ušao u bolnicu… (foto)

Rekao je da se mora omogućiti zdravstvenom sistemu da preživi, jer iza zdravstvenih radnika nema drugih barijera…

BEOGRAD: Regija, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 07. 04. 2020… 11: 51…  DIREKTOR BOLNICE PROGOVORIO: Otkrili smo TEMPIRANU BOMBU, kako je virus ušao u bolnicu… (foto)

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić izjavio je da su infekciju korona virusa u tu ustanovu unijeli pacijenti sa asimptomatskim stanjem i urednom kliničkom slikom, ali u fazi inkubacije i da su se znači bolesti ispoljili tek nakon intervencija.

“Mene ja zapanjilo kako može da nam udje korona”, rekao je Bojić na jednoj nacionalnoj televiziji , navodeći kakve su sve rigorozne zaštitne mjere preduzimali kod prijema pacijenata i uopšte ulaska u bolnicu.

Direktor klinike na Dedinju podjsetio da je testiranjem utvrđeno da je na korona virus u toj ustanovi pozitivno 67 zdravstvenih radnika, ali jed prema njegovoj ocjeni “presječen lanac” koji se dešavao u nekih drugim zemljama, odnosno “začarani krug” u kome se virus prenosi sa pacijenta na zdravstvene radnike i dalje.

Čitaj još:   MILE KAPITULIRAO: „Razgovarat ću sa Erdoganom, idem da mu kažem…“ (foto i video)

“Otkrili smo tempiranu bombu. Spriječili smo loše da bude još gore, a sačuvali ono što je dobro”, rekao je Bojić.

Iza toga on je naveo da su intervencije rađene u regularnoj zaštitnoj odjeći, ali da sada moraju da se koriste skafanderi jer će se pristupati kao da svi pacijenti imaju korona virus.

Pema njegovim rječima, u Institut su došli ruski stručnjaci i da “nije zgorega da i ovu instituciju koja preduzima sve što treba i oni obrade kako to ruska armija čini u specijalnim prilikama”...

Na samom kraju Dr Bojić je rekao da se mora omogućiti zdravstvenom sistemu da preživi, jer iza zdravstvenih radnika nema drugih barijera…

izvor agencije