IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Nihat Biševac, razriješio dužnosti pomoćnika gradonačelnika… (foto)

Nihad Biševac smijenio Emira Ašćerića zbog politizacije trenutnog stanja…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 07. 04. 2020… 14: 51… NOVI PAZAR: Nihat Biševac, razriješio dužnosti pomoćnika gradonačelnika… (foto)

”Posjeta koju je predhodnog dana uradio predsjednika Republike Srbije Novom Pazaru za grad je značila puno a oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamjerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene” smatra gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Aktuelni gradonačelnik Nihad Biševac je stava da ”svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće ali je neprimjereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost…”

”Smatram da je nedopustivo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros donio odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika.

U isto vrijeme, poštujući naš potpisani sporazum pozivam Starnku demokratske akcije da predloži drugog kandidata za ovu odgovornu i važnu funkciju.

Čitaj još:   SANDŽAK: U PLASTENICIMA PRONAĐENO 240KG DROGE!

Novi Pazar kao i cio svijet proživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vrijeme ni mjesto za politička prepucavanja. Ovo je vrijeme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi” navodi se u pisanoj izjavi gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca...

izvor agencije

Novi Pazar: Kurban Bajram- namaz klanjan u Stambol džamiji… (foto, video)

Bajramska svečanost održana je u novopazarskoj Stambol džamiji, a bajram- Read more