BRISEL: EU bi mogla do sredine maja produžiti ograničenja na putovanja… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Evropska komisija je u srijedu predložila produženje ograničenja na putovanja u EU do 15. maja zbog pandemije koronavirusa…

BEISEL: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 19: 51…  BRISEL: EU bi mogla do sredine maja produžiti ograničenja na putovanja… (foto)

Evropska unija bi mogla do sredine maja produžiti ograničenja na putovanja, saopćeno je danas iz Evropske komisije povodom vanrednih mjera uvedenih u cilju ograničavanja širenje koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

EU je sredinom marta odlučila da zatvori vanjske granice za sva putovanja koja nisu nužna na mjesec dana s ciljem suzbijanja širenje virusa.

Međutim, Evropska komisija je u srijedu predložila produženje ograničenja na putovanja u EU do 15. maja zbog pandemije koronavirusa.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u nedelju...

Predloženo je produženje roka kako bi se osiguralo da sve mjere poduzete protiv pandemije budu uspješno provedene.

Tehnički, zemlje članice su te koje trebaju koordinirati svoje aktivnosti i nametnuti ograničenja na putovanja jer EU nema zakonsku nadležnost za nametanje takvih mjera.

Iz Evropske komisije su poručili da ograničenja na putovanja u EU mogu biti efikasna samo ako ih budu poštovale sve zemlje članice.

Članice EU-a bi u narednim sedmicama trebale odlučiti o mogućem produženju ograničenja na putovanja, ali u ovom trenutku je nejasno hoće li taj prijedlog dobiti podršku svih Vlada budući da se neke zemlje planiraju postepeno vraćati u normalan život već od sljedeće sedmice.

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});