IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prosjeci neće u izolaciju, na komunalnoj policiji da riješi problem… (foto)

Predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši kaže da mu je to obećao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 11: 51… Prosjeci neće u izolaciju, na komunalnoj policiji da riješi problem… (foto)

Crnogorska Komunalna inspekcija uključiće se u rešavanje problema prosjaka koji na podgoričkim ulicama i dalje prose uprkos brojnim apelima i naredbama da se ostane u kućama i tako spriječi mogućnost širenja novog korona virusa.

Predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši kaže da mu je to obećao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, prenosi portal CdM.

“Ispred dva velika marketa na Zabjelu već nekoliko dana se nalaze djeca koja prose. Gradonačelniku sam rekao da oni ne mogu biti na ulici jer vlada epidemija i da se moraju skloniti. Dobio sam uvjerenje da će se u to uključiti Komunalna inspekcija”, rekao je Gaši.

Podgorički sekretar za socijalno staranje Ivan Terzić kaže da bi prosjake trebalo ukloniti sa ulica jer mogu biti prenosioci, ali i dobiti korona virus.

Čitaj još:   ZNA LI VUČKO: Nisu svi pohapšeni, Albanci najavili i nova...

“Ne bi bilo naodmet postarati se oko njih. Koliko sam primetio, ima ih mnogo manje nego što je to bio slučaj prije proglašenja epidemije”, rekao je Terzić i dodao da ni prosjaci ni beskućnici nisu u nadležnosti Sekretarijata za socijalno staranje već Centra za socijalni rad...

izvor CdM.me