IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Radost sunčanom danu, u regiji negdje mogući udari vjetra… (foto)

Jutros je u većini područja u Bosni i Hercegovini na snazi žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 09: 51… Radost sunčanom danu, u regiji negdje mogući udari vjetra… (foto)

Upozorenje je izdato za područja Bihaća, Livna, Sarajeva, Tuzle, Foče, Mostara, Trebinja i Višegrada. U ovim dijelovima zemlje očekuju se udari vjetra do 40 kilometara na sat, koji mjestimično mogu biti i jači.

Danas će vrijeme u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan istočnog smjera. Poslije podne, vjetar će i oslabiti. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu od pet do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu i sjeveru do 23 stepena.

srijeda, 08.04.2020.Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz relativno visoke temperature, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

Čitaj još:   DPS: Demokrate sljedbenici DF- a, dokazali se kao anti- NATO propagatori i sluge velikosrpske ideologije... (foto, video)

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura oko tri, a dnevna oko 17 stepeni.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu od pet do 10, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U petak se očekuje stabilno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od tri do osam, na jugu od sedam do 11, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

U subotu očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, moguće je postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od šest do 12, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more