IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: SMRT DOKTORA PAŠAGIĆA ZABRINULA STRUKU I JAVNOST… (foto)

Tužilaštvo Kantona Sarajevo već je formiralo predmet Pašagić…

reporterski osvrt iz Sarajeva Muamera DULIĆ

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 21: 21… SARAJEVO: SMRT DOKTORA PAŠAGIĆA ZABRINULA STRUKU I JAVNOST… (foto)

Skoro 800 ljudi u Bosni i Hercegovini zaraženo je koronavirusom a umrle su 33 osobe.

Smrt epidemiologa doktora Šefika Pašagića izazvala je brojne reakcije javnosti, ali i njegove porodice, koja je okrivila ljekare. Regionalnu javnost potresla je priča njegove supruge koja je kazala, kako njen suprug nije žrtva koronavirusa, već zdravstvenog sistema.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo već je formiralo predmet Pašagić. Ljekarska komora Sarajeva apelovala je na hitnu reorganizaciju zdravstvenog sistema u cilju ostvarivanja bolje zdravstvene zaštite građana.

Nakon smrta epidemiologa doktora Pašagića oglasio se i doktor Harun Drljević, predsjednik Ljekarske komore Federacije BiH i naglasio da “nema pregleda putem telefona, jer kad se desi incident na sudu vas neće oprati nikakav algoritam ni odluka ministra.”

Čitaj još:   UŽAS OPET: Izdali veliko upozorenje o DRUGOM TALASU KORONE, zna se kad stiže i odakle tačno... (foto)

Reagirao je i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i precizirao da su ljekari školovani da pomažu i naglasio “nisam bez razloga tražio smjenu direktora Doma zdravlja Sarajevo.”

http://iBalkan.net

VIC DANA Đetić i odlazak na balet… (foto)

Šta se dogodi kad Vaso odvede Natu na balet, pa Read more