IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Slavo i Ratko prevarom sa lutrijom ojadili Amerikanku za DESETINE HILJADA DOLARA … (foto)

POZNATI POLICIJI OD RANIJE, KRENULO SE SA ONOM ČESTITAMO, VI STE SREĆNI DOBITNIK!

VISKONSIN: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 10: 51… Slavo i Ratko prevarom sa lutrijom ojadili Amerikanku za DESETINE HILJADA DOLARA … (foto)

SLAVO Milić (62) i 76-godišnji Ratko Vasilić, državljani Srbije, uhapšeni su u gradu Tu Rivers, u američkoj državi Viskonsin, a sumnjiče se da su od 80-godišnje starice iz tog grada na prevaru uzimali novac.

Jedan od prevaranata je prošlog novembra staricu pozvao telefonom i predstavio se da je iz izdavačke kuće “Pablišers Kliring haus”. Uverljivim tonom ženi je rekao da je osvojila milion dolara, ali da mora da plati porez i naknadu prIJe nego što dobije nagradu.

Mediji u Sjedinjenim Američkim Državama su objavili da je od novembra 2019. do marta 2020. godine žrtva dala desetine hiljada dolara dvojici prevaranata koji su dolazili u njenu kuću kako bi od nje naplatili naknade i porez.

Kada su 18. marta 2020. godine Vasilić i Milić dva ponovo došli i staričin dom i zatražili dodatnih 4.000 dolara, ona je pozvala policiju, a prevarante su locirala dvojica policajaca i privela ih. Kasnije su osumnjičeni identifikovani kao Ratko Vasilić i Slavo Milić, koji žive u Čikagu.

Policijska uprava Tu Riversa saopštila je da osumnjičeni Vasilić i Milić nisu državljani SAD i da su došli iz Srbije. Policajci vjeruju da su Vasilić i Milić dio veće organizovane grupe prevaranata i da je vrlo moguće da postoji više žrtava. Obojica su prebačeni u zatvor okruga Manitovoc i upućeni u okružno tužilaštvo zbog optužbi za prevaru.

Prema zasad dostupnim informacijama, osumnjičeni Slavo Milić je već godinama živio u Čikagu, gdie je imao firmu za transport. Preduzeće je osnovao prije nepunih godinu i po dana i nudio je “najpovoljnije cjene usluga za selidbe u Čikagu i okolini”. Zasad, međutim, nije saopšteno kada su dvojica osumnjičenih stigla u najveći srpski grad van Srbije.

Čitaj još:   Policijski sat za Praznik rada od 30. APRILA DO 4. MAJA... (foto)

Interesantno je da je Slavo Milić, koji je inače rodom iz Podgorice, prije skoro 17 godina hapšen u Beogradu, a od njega je tada oduzeto skoro dva kilograma heroina i 154 grama kokaina.

U septembru 2003. uhapšen je u blizini Grčkog tržnog centra na Novom Beogradu, a policija je u istrazi utvrdila da je Milić nekoliko puta iz Podgorice prenosio od 100 do 500 grama heroina i kokaina.

Drogu je sakrivao u rezervni točak “sitroena” podgoričkih tablica koji je potom auto-vozom slao za Beograd, gdje je ugovarao prodaju. S kupcima se, po dogovoru, sastajao na parkinzima gdje im je davao točak s drogom. Milić je tada odlazio i vraćao se za sat vremena, kada mu je kupac vraćao točak i davao novac. Milić je za prenos droge dobijao 700 eura po kilogramu heroina. Kako saznaju mediji, oni do sada u Čikagu nisu hapšeni.

Milan Vujić, penzionisani narednik čikaške policije, kaže da je prevara zbog koje su uhapšena dvojica Srba “uobičajena u Sjedinjenim Američkim Državama”.

– Prevare tog tipa postoje godinama, da ne kažem decenijama. Prevaranti nađu starije osobe, koje žive same i “obavjeste” ih o dobitku na lutriji. Naravno, s tim da dobitnik, prije preuzimanja nagrade, mora da plati porez i ostale troškove. Nažalost lakoverni građani i dalje nasedaju na te prevare – konstatuje Vujić, koji je više od tri decenije proveo u policiji trećeg grada po veličini u SAD...

izvor AFP

Čitaj još:   VLADIMIR TOMOVIĆ, HITNO NAPUSTIO ZADRUGU: Evo, gdje je otišao...
Dnevni horoskop za 11. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DANAS ponesite kišobrane, biće pretežno oblačno vrijeme uz temperature do 33 stepena C… (foto)

Pretežno oblačno, povremeno sa kišom. najniža jutarnja temperatura oko 16° Read more