Slavo i Ratko prevarom sa lutrijom ojadili Amerikanku za DESETINE HILJADA DOLARA … (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

POZNATI POLICIJI OD RANIJE, KRENULO SE SA ONOM ČESTITAMO, VI STE SREĆNI DOBITNIK!

VISKONSIN: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 10: 51… Slavo i Ratko prevarom sa lutrijom ojadili Amerikanku za DESETINE HILJADA DOLARA … (foto)

SLAVO Milić (62) i 76-godišnji Ratko Vasilić, državljani Srbije, uhapšeni su u gradu Tu Rivers, u američkoj državi Viskonsin, a sumnjiče se da su od 80-godišnje starice iz tog grada na prevaru uzimali novac.

Jedan od prevaranata je prošlog novembra staricu pozvao telefonom i predstavio se da je iz izdavačke kuće “Pablišers Kliring haus”. Uverljivim tonom ženi je rekao da je osvojila milion dolara, ali da mora da plati porez i naknadu prIJe nego što dobije nagradu.

Mediji u Sjedinjenim Američkim Državama su objavili da je od novembra 2019. do marta 2020. godine žrtva dala desetine hiljada dolara dvojici prevaranata koji su dolazili u njenu kuću kako bi od nje naplatili naknade i porez.

Kada su 18. marta 2020. godine Vasilić i Milić dva ponovo došli i staričin dom i zatražili dodatnih 4.000 dolara, ona je pozvala policiju, a prevarante su locirala dvojica policajaca i privela ih. Kasnije su osumnjičeni identifikovani kao Ratko Vasilić i Slavo Milić, koji žive u Čikagu.

Policijska uprava Tu Riversa saopštila je da osumnjičeni Vasilić i Milić nisu državljani SAD i da su došli iz Srbije. Policajci vjeruju da su Vasilić i Milić dio veće organizovane grupe prevaranata i da je vrlo moguće da postoji više žrtava. Obojica su prebačeni u zatvor okruga Manitovoc i upućeni u okružno tužilaštvo zbog optužbi za prevaru.

Prema zasad dostupnim informacijama, osumnjičeni Slavo Milić je već godinama živio u Čikagu, gdie je imao firmu za transport. Preduzeće je osnovao prije nepunih godinu i po dana i nudio je “najpovoljnije cjene usluga za selidbe u Čikagu i okolini”. Zasad, međutim, nije saopšteno kada su dvojica osumnjičenih stigla u najveći srpski grad van Srbije.

Čitaj još:   STIŽE PRAVO ZLO: Ostanite u kućama večeras...

Interesantno je da je Slavo Milić, koji je inače rodom iz Podgorice, prije skoro 17 godina hapšen u Beogradu, a od njega je tada oduzeto skoro dva kilograma heroina i 154 grama kokaina.

U septembru 2003. uhapšen je u blizini Grčkog tržnog centra na Novom Beogradu, a policija je u istrazi utvrdila da je Milić nekoliko puta iz Podgorice prenosio od 100 do 500 grama heroina i kokaina.

Drogu je sakrivao u rezervni točak “sitroena” podgoričkih tablica koji je potom auto-vozom slao za Beograd, gdje je ugovarao prodaju. S kupcima se, po dogovoru, sastajao na parkinzima gdje im je davao točak s drogom. Milić je tada odlazio i vraćao se za sat vremena, kada mu je kupac vraćao točak i davao novac. Milić je za prenos droge dobijao 700 eura po kilogramu heroina. Kako saznaju mediji, oni do sada u Čikagu nisu hapšeni.

Čitaj još:   Evo šta su dogovorali MILE i DRAGAN ili HDZ i SNSD...

Milan Vujić, penzionisani narednik čikaške policije, kaže da je prevara zbog koje su uhapšena dvojica Srba “uobičajena u Sjedinjenim Američkim Državama”.

– Prevare tog tipa postoje godinama, da ne kažem decenijama. Prevaranti nađu starije osobe, koje žive same i “obavjeste” ih o dobitku na lutriji. Naravno, s tim da dobitnik, prije preuzimanja nagrade, mora da plati porez i ostale troškove. Nažalost lakoverni građani i dalje nasedaju na te prevare – konstatuje Vujić, koji je više od tri decenije proveo u policiji trećeg grada po veličini u SAD...

izvor AFP

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});