IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović, posjetio Tuzi: Nije borbi kraj… (foto)

MILO Đukanović je naglasio da nema važnijeg interesa Crne Gore nego da se spriječi širenje infekcije koronavirusom i zaštiti zdravlje građana…

TUZI (PODGORICA): Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 09. 04. 2020… 15: 31… MILO Đukanović, posjetio Tuzi: Nije borbi kraj… (foto)

Mjere koje su u Tuzima preduzele nadležne zdravstvene institucije i državni organi u potpunosti su bile opravdane i sada je stanje u toj opštini stabilno, poručeno je tokom posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Tuzima.

Đukanović je kazao da su, zahvaljujući odgovornom odnosu stanovnika Tuzi i implementaciji tih mjera, proizvedeni efekti koji “sve čine jako srećnim i zadovoljnim”.

„Odgovoran odnos građana potvrđuje da su građani sa tog prostora, kao i u mnogim ranijim događajima iz starije i novije istorije, u svakom kritičnom momentu pokazali punu odgovornost prema Crnoj Gori i njenim strateškim interesima“, rekao je Đukanović.

On je naglasio da nema važnijeg interesa Crne Gore nego da se spriječi širenje infekcije koronavirusom i zaštiti zdravlje građana.

„Kao što vidimo, to radimo dosta uspješno, a efikasno i odgovorno ponašanje u datim okolnostima stanovnika Opštine Tuzi nam svima daje dodatno ohrabrenje, podsticaj i predstavlja uzoran primjer“, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, zahvaljujući odgovornom odnosu građana Crne Gore, situacija je i dalje pod kontrolom, a trendovi u pogledu širenja bolesti veoma su ohrabrujući za sve koji žele da odgovorno promišljaju sadašnjost i budućnost Crne Gore.

Čitaj još:   Hajdarević : MILO, GOSPODINE, DRITAN JE JEDAN OD NAJVEĆIH KOMPLEKSAŠA...

„Posljednjih tri dana imamo jednocifrene podatke kada je u pitanju širenje zaraze u Crnoj Gori. Sve to ubjedljivo svjedoči da se sistem uspješno nosi sa tim problemom i da građani podržavaju taj sistem odgovornim odnosom prema propisanim mjerama“, rekao je Đukanović.

On je poručio da svi moraju da pokažu istrajnost.

„Sve ovo što sam kazao je ohrabrujuće i podsticajno za građane Crne Gore, posebno one koji su na prvom frontu borbe protiv širenja zaraze koronavirusom, ali ne smijemo nikako izvesti zaključak da je kraj toj borbi i da se možemo opustiti u odnosu na sadašnji nivo odgovornosti“, naveo je Đukanović.

On je zahvalio volonterima u Tuzima koji su obezbijedili efikasnu dostavu hrane i ostalog što je neophodno svakom stanovniku i domaćinstvu u toj opštini.

„Želim, takođe, da afirmišem ulogu ne samo zdravstvenog sistema, nego i svih uniformisanih razlika, bilo da je riječ o pripadnicima policije ili Vojske Crne Gore, koji su pomogli uspješnoj implementaciji mjera koje preduzima država“, naveo je Đukanović.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da su disciplina, ponašanje i odgovornost najbolji način da se virus pobjedi.

“Zadovoljstvo mi je da smo svi zajedno kao jedan tim, sa Nacionalnim koordinacionim tijelom, Kliničkim centrom i Vladom, uspjeli da pošaljemo lijepu poruku na koji način možemo da funkcionišemo i da zajedno prebrodimo sve situacije“, rekao je Đeljošaj.

On je zahvalio Đukanoviću na današnjoj posjeti i na tome što pokazuje solidarnost, odgovornost i poštovanje za ono što su do sada postigli.

Čitaj još:   SVETOSAVCI KAO ”ROGOVI U VREĆI”: Tuča zbog goriva, Daka prijeti, doveli Dajka da oćera Šubaru iz Nikšića... (foto)

„Nadamo se da ćemo se, kao što smo danas konstatovali, poslije ovoga svi sastati u ljepšim okolnostima, da zajedno radimo na razvoju opštine Tuzi i Crne Gore“, zaključio je Đeljošaj

izvor vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more