IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ MORALI U KARANTIN: Darija Kisić otkrila da li predsjednik Srbije mora u izolaciju 14 dana… (foto)

Zamjenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas, na pitanje novinara da li predsednik Srbije mora da bude u izolaciji 14 dana, budući da mu je stariji sin zaražen Kovidom 19, da je protokol isti za sve, jer virus ne pravi selekciju i svi su pođednako osjetljivi…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 09. 04. 2020… 16: 31… VUČIĆ MORALI U KARANTIN: Darija Kisić otkrila da li predsjednik Srbije mora u izolaciju 14 dana… (foto)

– Kakva će biti procedura, zavisi od toga da li je neka osoba bila izložena i u bliskom kontaktu sa osobom kod koje je laboratorijski potvrđena infekcija u periodu za koji se smatra da je zarazan – rekla je Kisićeva.

U skladu sa tim, rade se sve dalje procedure i testiranje i nema izuzetaka, dodala je ona.

Na pitanje da li je njen savjet kao ljekara da Vučic ne ide sutra u najavljenu posjetu Nišu, Kisićeva je ponovila da sam postupak zavisi od toga da li je osoba bila u kontaktu u periodu zaraznosti sa osobom kod koje je potvrđeno prisustvo virusa.

Čitaj još:   DIO DETALJA IZ BIOGRAFIJE DR DARIJE KISIĆ: Njena druga strana koju sigurno ne znate ... (foto)

– Sve osobe koje su bile u kontaktu, podvrgavaju se testiranju i u zavisnosti od toga se sprovode odgovarajući režimi – rekla je Kisić.

Sama dr Kisić je pojasnila da je period zaraznosti najveći u toku 48 sati prije pojave prvih simptoma i 24 sata poslije pojave simptima, a radi bezbjednosti se uzima u obzir izloženost u periodu od dvije nedelje od pojave simptoma, što je, kaže, isto pravilo za sve…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more