Pacijenti u Njemačkoj odbili intubaciju i priključenje na respirator… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Neki pacijenti bi radije da umru nego da budu na respiratoru, pokazuje nova studija…

BERLIN: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 10. 04. 2020… 11: 01…  Pacijenti u Njemačkoj odbili intubaciju i priključenje na respirator… (foto)

Pojedini pacijenti u Njemačkoj, tokom aktuelne pandemije korona virusa, odbili su intubaciju i priključenje na respirator, pokazuje studija koja je objavljena u medicinskom časopisu “Dojče ercteblat”…

To je bio slučaj kod četiri pacijenata koji su, zbog svoje starosti ili teških ranijih oboljenja, sami željeli da odlučuju koju tepariju žele u slučaju pogoršanja bolesti, a ljekari su se u tim slučajevima brinuli da bolesnici mogu umrijeti bez bolova i u dostojanstvu, navodi se u studiji.

Ljekari univerzitetske klinike u Ahenu studiju su izradili na osnovu prvih 50 slučajeva korone koji su u njihovoj bolnici hospitalizovani.

Čitaj još:   VOZAČI SE POZIVAJU NA OPREZ, ULJE NA PUTU KOD SUTOMORA... (VIDEO)

Prema studiji, 24 od njih moralo je biti intubirano i stavljeno u vještačku komu.

Sedam pacijenata je umrlo…

Kovid pacijentu su bili prosječne starosti 65 godina i svi su imali ranije bolesti, prije svega visoki pritisak, dijabetes i oboljenja disajnih puteva.

Na početku oboljenja mnogi su imali temperaturu, kašalj ili su imali problema sa disanjem.

– U bolnici smo često videli naznake upale pluća. Tipično je bilo da su pacijenti imali temperaturu više dana, a infektivne laboratorijske vrijednosti su bile dugo povišene, te im je bio potreban kiseonik. Kod nekih pacijenata tokom hospitalizacije dođe do daljeg pogoršanja – prenio je rukovodilac studije Mihael Dreer.

Kada se pogorša situacija, onda moraju biti stavljeni na respirator i u vještačku komu.

Čitaj još:   Koji medicinski problem, ukazuju da su vam suha usta ... (foto)

– Pacijenti su, naravno, preplašeni. Ali kada im se objasni šta se dešava, i šta se mora učiniti, se većina umiri – rekao je Dreer dodajući da je za mnoge opterećenje što ne mogu da prime posjete...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});