IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MELANIJA MOLI DA SE NOSE MASKE: Donald Tramp, neće da čuje i stavi je… (foto i video)

Različiti stavovi po pitanju zaštite predsjednika SAD i prve dame…

VAŠINGTON: Svijet, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 11. 04. 2020… 16: 51… MELANIJA MOLI DA SE NOSE MASKE: Donald Tramp, neće da čuje i stavi je… (foto)

Donald Tramp odbija da nosi zaštitnu masku na licu, za razliku od svoje supruge Melanije koja apeluje na sve da nose maske i zaštitu od zaraze koronavirusom.

Prva dama SAD uključila se u borbu protiv koronavirusa. Ona je snimila je video u kojem poziva ljude da nose maske, a nakon toga je objavila svoju fotografiju s maskom.

– Dok Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nastavlja da proučava širenje Covida- 19, nadležni preporučuju da nosite zaštitne maske na javnim mjestima, na kojima je teško održavati mjere socijalnog distanciranja, poput prodavnica sa prehrambenim proizvodima i apoteka. Upamtite, to ne zamijenjuje socijalno distanciranje. To je samo još jedna mjera kako bismo bili sigurni – kazala je Melanija.

U videu nije stavila masku, ali je malo kasnije objavila je fotografiju na kojoj je nosi.

Čitaj još:   CRNA SUBOTA U SARAJEVU: Nevrijeme- vjetar oborio drvo, ne rade tramvaji, ogromne količine vode na cestama... (foto, video)

Njen muž, američki predsednik Donald Tramp prošle sedmice je govorio o preporukama Centra za kontrolu bolesti oko nošenja zaštitnih maski…

Dio zdravstvenih radnika prije toga je iskazao zabrinutost da bi maske mogle pogodovati infekciji jer se natope tokom nošenja, a pojavio se i strah da ih neće biti dovoljno za zdravstvene radnike ako ih građani pokupuju, prenosi “index.hr”.

Ipak, krajnja preporuka američkih stručnjaka je da maske ne odmažu jer brojni zaraženi koronavirusom nemaju simptome. Osim toga, dok ih nose, ljudi u manjoj mjeri dodiruju nos i usta.

Tramp je Amerikancima savjetovao da nose šalove i marame preko lica dok idu na javna mjesta. Iako on sam ima fobiju od mikroba, naglasio je da neće nositi masku. “Ne želim da je nosim, to je samo preporuka”, rekao je...

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more