IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZNAĆE SE KO JE PRELEŽAO KORONU: Razvili test za otkrivanje antitijela…(foto)

Sistem za testiranje, koji je razvio državni naučni centar “Vektor” u najkraćem mogućem roku, prošao je sva potrebna tehnička i klinička ispitivanja…

MOSKVA: Svijet, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 10. 04. 2020… 00: 01… ZNAĆE SE KO JE PRELEŽAO KORONU: Razvili test za otkrivanje antitijela…(foto)

Pres- služba Ruske agencije za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) saopštila je da je u Rusiji registrovan test- sistem za otkrivanje antitijela na novi virus korona koji je razvio državni Naučni centar za virologiju i biotehnologiju „Vektor“.

– Sistem za testiranje, koji je razvio državni naučni centar “Vektor” u najkraćem mogućem roku, prošao je sva potrebna tehnička i klinička ispitivanja. Registraciono uvjerenje izdato je na zakonom propisan način i važi neograničeno – navodi se u saopštenju.

Test- sistem će omogućiti identifikaciju pacijenata koji su preležali virus korona, proučavanje imuniteta populacije i procjenjivanje efikasnosti razvijenih vakcina protiv KOVID- 19, precizira se u saopštenju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Nove mjere, na pragu treći talas epidemije... (foto i video)

U Rusiji je zabeleženo skoro 12 hiljada slučajeva zaraze virusom korona, od kojih je 94 osoba umrlo.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju.

Prema poslednjim podacima u svijetu je zabilježeno više od 1,68 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 102 hiljade ljudi…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more