IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLEDEĆE NEDELJE JOŠ DUŽI POLICIJSKI SAT ???

Ono što važi za Beograd, do sada je uvjek važilo i za cijelu Srbiju.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je rano jutros da li se nove mjere očekuju u glavnom gradu, kako bi se smanjilo širenje virusa COVID19.

– Iza nas je 40 sati policijskog sata. Kada poredimo ovih 40 sati sa 40 sati prošle nedelje, koji su počeli u različito vrijeme, ove nedelje imamo podatak da je 106 ljudi prekršilo mjere, prošle nedelje je bilo više. Rezultati su bolji, ali nema razloga za opuštanje – rekao je gradonačelnik.

Na pitanje, koji je najrealniji scenario za Beograd i da li bi sledeće nedelje policijski sat mogao da počne ranije, gradonačelnik je rekao sledeće:

– Sve više imamo podataka i o virusu i bolesti, na početku se malo toga znalo, pod pritiskom situacije, malo je bilo vremena doći do informacija. Sad imamo sve više radova koji su naučno osnovani. Ne vjerujem da možemo očekivati eskaliranje epidemije, ali to ne znači da se možemo opustiti. Praznici nam slijede, ovom prilikom svima čestitam koji slave danas Uskrs. Važno je da se ne opustimo – istakao je gradonačelnik.

Čitaj još:   PALA ODLUKA: Policijski čas od 18 časova danas do subote u 5 ujutru... (foto)

Da se o produžetku policijskog časa uveliko priča, potvrdio je i sam Radojičić i rekao da bi mogao početi i prije petka naredne nedelje:

– Mislim da ima smisla i uveliko pričamo o tome, jer i prošli vikend i ovaj daje rezultate, ne smijemo se opustiti. Vjerujem da ćemo zajedno sa epidemiolozima donijeti odluku kako da se ponašamo i te mjere će biti adekvatno pripremljene – rekao je.

– Sada kada očekujemo da situacija ide na volje, treba da budemo strpljivi i obazrivi. Idu lijepi dani, dani bez policijskog časa, šaljem poruku ljudima da budu što manje u kontaktu i u blizini. Kad trčite, recimo, distanca mora biti veća od dva metra – objasnio je gradonačelnik, ponovio da nema žurbe, da moramo do kraja da se borimo i da nema razloga da se opustimo prije vremena.

izvor. Kurir.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more