IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Humanitarna organizacija ”Sevap” podijelila 800 humanitarnih paketa… (foto i video)

Solidarnost i humanost su njihova pokretačka snaga, zznaju da su odgovornost, disciplina i istrajnost siguran put do pobjede, čak i u borbi protiv nedovoljno poznatog virusa… 

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja,, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 15. 04. 2020… 11: 51… Humanitarna organizacija ”Sevap” podijelila 800 humanitarnih paketa… (foto)

Humanitarna organizacija ”Sevap” koja je osnovana prije dvije godine s ciljem pružanja adekvatne zdravstvene pomoći sugrađanima čije lječenje zavisi od eminentnih stručnjaka u Beogradu, i u vanrednim okolnostima iskazuje želju da pomogne građanima slabijeg imovnog stanja.

Članovi udruženja Sevap do sada su podelili 800 humanitarnih paketa.

”Mi smo organizacija ”Sevap”. Poznaju nas naši sugrađani koji su u Beogradu bili iz zdravstvenih razloga, gdje im je bio potreban smještaj, zdravstvena njega i drugo. Sada smo došli da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i u ovoj situaciji”, izjavio je ispred organizacije ”Sevap”, David Antić.

Paketi sa osnovnim životnim namirnicama i kućnom hemijom pakuju se u posebnim uslovima, a ovi mladi ljudi potrudiće se da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija.

Čitaj još:   SRPSKI AUTOKRATA PUCA PO ŠAVOVIMA: Ponižavanjem svojih pulena, Vučić priznao da je ”IZGUBIO” Crnu Goru?

”Paketi sadrže osnovne životne namirnice, higijenska sredstva i pakovani su u dekontaminiranim uslovima. Cilj nam je da našim sugrađanima izađemo u susret u što većem broju, jer su solidarnost i humanost, naša pokretačka snaga”, kazao je Antić.

Udruženje ”Sevap” je neprofitna organizacija koja teži jačanju građanskog društva na teritoriji Sandžaka.

Osnovano je s ciljem adekvatne pomoći građanima čije lječenje zavisi od eminentih beogradskih stručnjaka.

I u vanrednim okulnostima njihove aktivnosti realizuju se u skladu sa propisanim mjerama. A glavnu poruku svojim sugrađanima da sačuvaju sebe i svoje najmilije ostajući kod kuće, ovi mladi humanitarci nam šalju na autentično pazarski način – Sjedi, savi se!

izvor rtvnp

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   BAKIR IZETBEGOVIĆ POSTUPIO DRŽAVNIČKI, NIJE PRISTAO NA UCJENE HDZ- a: Vukša FEJZIĆ, Efendija SPAHIĆ, OHRANOVIĆ I MUSLIMOVIĆ ZA NTV HAYAT... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more