SARAJEVO: Počast povodom 15. aprila- Dana Armije RBiH… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Članovi Predsjedništva BiH su naglasili da su hrabri borci Armije Republike Bosne i Hercegovine dali živote za odbranu svog naroda i države Bosne i Hercegovine…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 15. 04. 2020… 11: 21…  SARAJEVO: Počast povodom 15. aprila- Dana Armije RBiH… (foto)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić odali su počast i položili cvijeće povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine…

Džaferović i Komšić su odali počast i položili cvijeće na mezarju Kovači i na spomen-obilježjima na groblju Koševo, Sveti Josip i Sveti Marko, gdje su sahranjeni poginuli pripadnici Armije RBiH.

Članovi Predsjedništva BiH su naglasili da su hrabri borci Armije Republike Bosne i Hercegovine dali živote za odbranu svog naroda i države Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   TUGA VELIKA POTVRĐENO IZ KCUS- A: U Izolatoriju na Podhrastovima, prestalo da kuca srce ministra Salka Bukvarevića... (foto)

Istakli su da se osnivanjem Armije RBiH i borbom njenih pripadnika koji su branili državu, danas živi u miru, ali i nastavlja sa borbom na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Kazali su i da je 15. april jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, te da, zbog svih onih koji su dali živote za odbranu domovine, ali i zbog njihovih porodica i budućih naraštaja, ovaj važni datum mora imati posebno mjesto i generacijama koje dolaze, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Uputili su i čestitke svim bivšim pripadnicima Armije RBiH, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije RBiH, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i svim patriotama koji su stali u odbranu domovine.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   BIJELO POLJE: SJEKIROM PRIJETIO PROLAZNICIMA, Savladali ga koristeći biber sprej...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});