IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MINHEN: Nastavak Eurolige do kraja jula, nije isključeno otkazivanje sezone… (foto)

Odluke o sudbini košarkaških takmičenja Eurolige i ULEB kupa trebale biti poznate do kraja maja, čelnik takmičenja Bertomeu je kazao da se najrazumnijim rješenjem čini da eventualni nastavak takmičenja bude bez publike u dvoranama…

MINHEN: Svijet, Sport, Košarka, Zanimljivosti, vijesti, Četvrtak… 16. 04. 2020… 20: 51… MINHEN: Nastavak Eurolige do kraja jula, nije isključeno otkazivanje sezone… (foto)

Čelnik košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu izjavio je da je prioritetni cilj da se to takmičenje završi do kraja jula, ali da je moguće da dođe i do otkazivanja ostatka takmičenja ako i dalje bude postojao rizik od širenja koronavirusa…

Zbog pandemije COVID-19 otkazana su košarkaška takmičenja u Turkish Airlines Euroligi i Evropskom kupu ULEB, a prvi čovjek takmičenja Bertomeu je kazao je prioritetna želja svih da se takmičenja nastave.

“Takmičenje ćemo nastaviti kada ne bude zdravstvenih rizika i kada zdravlje svih bude zagarantirano. Sezona ne može trajati poslije jula, nemoguće je produžavati takmičenje do septembra ili oktobra jer bi tako ugrozili i narednu sezonu. Nećemo donositi ishitrene i rizične odluke. Takmičenje ćemo i otkazati ako budemo primorani na to“, poručio je Bertomeu u obraćanju novinarima putem videokonferencije.

Čitaj još:   PLJEVLJA: URA i SNP zajedno-“Imamo viziju kako da ovaj grad postane ponovo naša sjajna zvijezda...“

Osvrnuvši se na elitno takmičenje Turskish Airlines Euroligu, Bertomeu je kazao da je jasno da finalno doigravanje u Kelnu neće biti igrano u prvobitno planiranom roku.

“Imamo alternativni plan i u slučaju da takmičenje ne bude moguće nastaviti u regularnom formatu. U jednoj zemlji domaćinu može se igrati turnir doigravanja sa osam ekipa, umjesto dosadašnjeg doigravanja i finalnog turnira s četiri najbolja tima. Ne znamo koja zemlja bi bila domaćin, ali imamo više zemalja s dobrom infrastrukturom, ali rano je o tome govoriti“, kazao je Bertomeu.

Ističući da bi odluke o sudbini takmičenja trebale biti poznate do kraja maja, Bertomeu je kazao da se najrazumnijim rješenjem čini da eventualni nastavak takmičenja bude bez publike u dvoranama.

“Nadam se da ćemo takmičarske utakmice pred publikom u dvoranama početi naredne sezone kada svi problemi budu iza nas“, poručio je Bartomeu.

http://ibalkan.net

Čitaj još:   NEZAPAMĆENO NEVIJEME Zima usred maja: Za manje od sat vremena palo 55 mm leda… (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more