SARAJEVO: Zaraženi diplomata, pobjegao policiji, iskoristio gužvu i semafor… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ponovo smješten u vozilo i pomalo nejasna situacija s obzirom da se pojavila informacija da Klinika za plućne bolesti na Podhrastovima…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, Četvrtak… 16. 04. 2020… 20: 51… SARAJEVO: Zaraženi diplomata, pobjegao policiji, iskoristio gužvu i semafor… (foto)

Muškarac koji je danas pobjegao iz sarajevskog izolatorija na Podhrastovima, a zatim lociran i smješten u vozilo Hitne pomoći, ponovo je pokušao pobjeći zdravstvenim radnicima.  

Naime, nakon što se Hitna pomoć zaustavila na semaforu, nedaleko od mjesta gdje je prvobitno lociran, muškarac je uspio otvoriti vrata te počeo bježati.

Na svu sreću, brzom reakcijom policije i ekipe Hitne pomoći on je stavljen pod nadzor. Nezvanično, zaraženi je strani državljanin i uposlenik Delegacije Evropske unije u BiH.

Čitaj još:   Iz Kantona Sarajevo i udruženja “Prijatelji Sandžaka” iz Turske, stigla pomoć u Novi Pazar... (foto)

Policijski službenici su bez zaštitnih odijela morali savladati zaraženog i vratiti ga u vozilo što sada predstavlja veliku opasnost da su se mogli zaraziti direktnim kontaktom.

Nakon što je ponovo smješten u vozilo vladala je pomalo nejasna situacija s obzirom da se pojavila informacija da Klinika za plućne bolesti na Podhrastovima neće primiti u izolatorij zaraženog jer je bježanjem pokazao da ne želi ljekarsku pomoć.

Nakon određenog vremena Hitna je ipak krenula prema izolatoriju, a nakon čega će menadžment odlučiti šta dalje sa pacijentom koji očito odbija tretman.

Podsjetimo, danas u 15:47 sati policiji u Sarajevu je prijavljeno da se iz izolatorija samoinicijativno udaljila jedna osoba zaražena koronavirusom. Krenula je opsežna potraga i on je lociran na području Starog Grada.

izvor (S.B)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});