Požar u izbjegličkom kampu stradalo i ozlijeđeno na desetine osoba… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Više od 30.000 civila, koji su napustili svoje domove usljed napada terorističke grupe, utočište u kampu pronalaze još od 2015. godine…

NGALI (Nigerija): Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak… 17. 04. 2020… 09: 21…Požar u izbjegličkom kampu stradalo i ozlijeđeno na desetine osoba… (foto)

Najmanje 14 ljudi je poginulo, a deseci su povrijeđeni u požaru koji je u četvrtak izbio u kampu za interno raseljena lica (IRL) na sjeveroistoku Nigerije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Požar je izbio u kampu u Ngali, malom gradu blizu granice s Kamerunom, rekao je zvaničnik vlade države Borno.

Više od 30.000 civila, koji su napustili svoje domove usljed napada terorističke grupe Boko Haram, utočište u kampu pronalaze još od 2015. godine.

Predsjednik Muhammadu Buhari ovaj nesretni slučaj je opisao kao “izuzetno zastrašujući”.

Čitaj još:   UHAPŠENA TROVAČICA, DUŠANKA: Dugovala 30.000 eura Dragiši, htijela da ga ubije bromazepamom...

“Žalosno je čuti vijest o smrti 14 osoba i mnogim povrijeđenim u požaru u kampu interno raseljenih osoba u Ngali”, rekao je on.

Predsjednik je naložio ministru za humanitarna pitanja, upravljanje katastrofama i društveni razvoj Sadiyju Umaru Farouqu, da istraži okolnosti pod kojim se dogodio požar i da poduzme mjere kako se ovo ne bi ponavljalo…

Tokom više od decenije, koliko Boko Haram provodi nasilje u sjeveroistočnom dijelu zemlje, raseljeno je oko tri miliona ljudi, navodi se u izvještaju Ureda za humanitarnu koordinaciju Ujedinjenih naroda za 2019. godinu.

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});