IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Halid Bešlić, dane provodi kod kuće: ”JA OD PENZIJE NE MOGU DA ŽIVIM”- Malo se zna da posedujem… (foto)

S obzirom na to da sve vrijeme provodi u kućnoj izolaciji, Halid Beščić se trudi da maksimalno održava kondiciju uz određene vežbe… 

SARAJEVO: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 18. 04. 2020… 20: 31…  Halid Bešlić dane provodi kod kuće: ”JA OD PENZIJE NE MOGU DA ŽIVIM”- Malo se zna da posedujem… (foto)

ŽIVA LEGENDA BALKANA Halid Bešlić već nedeljama provodi kod kuće zbog koronavirusa, a društvo mu pravi supruga Sejda.

Sam Halid Bešlić je istakao da mu je ovaj period dobrodošao da se odmori i posveti porodici, a muzici će se vratiti tek kada se situacija sa koronavirusom stabilizuje.

– Dobro sam, zdravlje je OK. Inače samo što nisam ušau avion za Njemačku i praktično se iz njega vratio kad je sve započelo. Sam sebi odredio sam izolaciju jer svakako nemam gdje sve i da hoću. U ove tri-četiri nedelje koliko ovo traje išao sam jednom- dvaput do banke i to je sve. Čitam knjige, novine i gledam televiziju – otkriva nam Halid Bešlić. 

S obzirom na to da sve vrijeme provodi u kućnoj izolaciji, sam Halid Bešlić se trudi da maksimalno održava kondiciju uz određene vježbe. 

– Vozim sobni bicikl, uradim po koji sklek i to je sve. Lagano i ništa pretjerano, ali moram reći da mi bicikl jako puno pomaže. I šetam po stanu tamo-ovamo. Supruga se brine oko ručka i zdrave prehrane, a djeca i unuci su u Njemačkoj – istakao je on.

Čitaj još:   Vic dana Fata i kasna večera ...

Pandemija mu je onemogućila da održava koncerte, te ističe da to i te kako utiče na njegov kućni budžet:

– Mora se malo dublje zavući ruka u džep i posegnuti za zalihama jer novih prihoda nema. Ali, šta je, tu je. Imam penziju, ali ja ne mogu živjeti od nje i to uopše ne shvatam kao penziju. Imam benzinsku stanicu i motel i s te strane sam materijalno osiguran – poručuje Halid i šalje poruku svim mlađim kolegama kako da vode računa o finansijama:

– Da misle o starosti i ostavljaju ponešto sa strane, koliko se može, jer život jako brzo prođe. Ne mogu zamisliti da danas živim samo od penzije, ne bih to mogao. Jer kako ovdje penzioneri žive, to nije normalno. To je tragedija za ovo društvo. Zemlja koja nema dobar socijalni i penzioni fond ne može biti dobra za svoje stanovnike. Ali ja sam, hvala Bogu, radio i stekao dobra primanja kako bih sebi osigurao normalan život i da ne moram zavisiti ni od koga – zaključuje Halid…

Čitaj još:   PRIČA O BOŠNJAČKOJ VAKIFI I DŽOMETU HADŽI BEHIJE: Danas dženaza u Sarajevu...

izvor agencije 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more