IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Sunčana država” otvorila plaže: Ne brine ih rast zaraženih… (foto)

Plaža će biti otovrena od 6.00 do 11.00 i od 17.00 do 20.00 za rekreaciju, pecanje, trčanje, hodanje, plivanje, ronjenje, jedrenje ali ne i za sunčanje i donošenja rashladnih torbi sa pićem…

MAJAMI FLORIDA: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 18. 04. 2020… 12: 31… “Sunčana država” otvorila plaže: Ne brine ih rast zaraženih… (foto)

Paradise beach at Fort Lauderdale in Florida on a beautiful sumer day. Tropical beach with palms at white beach. Travel destination for vacation in USA.

Na Floridi broj novoobolJelih od koronavirusa nakon trodnevnog pada novoozaraženih, naglo skočio na 1.413 što je najviši broj od izbijanja epidemije…

Ovaj podatak je objavljen samo nekoliko sati nakon što je na osnovu zelenog svetla guvernera Rona DeSantisa u “sunčanoj državi” otvorena prva plaža.

Jug države i Majami okrug, i dalje su najugroženiji, tako da su čelnici najvećeg grada Džeksonvila, koji ima oko milion stanovnika, duplo više od Majamija, za rekreaciju otvorile prvu plažu na sJeveru zemlje.

Odluka o otvaranju plaže saopštena je uz riječi upozorenja “narodu” da bi to mogao da bude početak ako svi budu vodli račina i držali socijalnu distancu jer se razmislja o otvaranju države u kojoj će samo Majami bič zbog koronavirusa pertrpeti gubitak između 65 i 105 miliona dolara, u zavisnosti da li secenario oporavka bude optimistički ili konzervativan.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Pretežno oblačno, povremeno će padati kiša i narednih dana... (foto)

Plaža će biti otovrena od 6.00 do 11.00 i od 17.00 do 20.00 za rekreaciju, pecanje, trčanje, hodanje, plivanje, ronjenje, jedrenje ali ne i za sunčanje i donošenja rashladnih torbi sa pićem.

Na Floridi koja je dom i za više od četiri miliona penzionera iz svih krajeva SAD, najteža sutuacija bila je 4. aprila kada je broj pozitvinih skočio za nešto više od 1.300 slučajeva.

Florida je u SAD na osmom mjestu po broju pozitivnih, i od tih 24.753 ljudi hospitalizovano ih je 3.649.

Od 24.753 pozitivno testirana građanina na Floridi 687 je onih koji tu nemaju prebivalište, a od prvog dana izbijanja epidemje podaci se razdvajaju na žitelje i one koji to nisu.

U SAD, na prvom mestu sa 222.284 pozitinih je Njujork, potom sa 75.317 potvrđenih slučajeva slijedi Nju Džerzi i Masačusec sa 32.181 obolelim, dok ih Mičigen, Pensilvanija, Kalifonrija i Ilinois imaju vše od 20.000.

Danas u SAD koje podrazumjevaju pojam od još pet teritorija – Virgin Islands, Guam, District Columbia, Puerto Rico i Marina Islands ima više od 701.000 pozitivnih i nešto manje od 37.000 smrtnih slučajeva.

izvor agencije

Čitaj još:   TRAMP ŽESTOKO ZAPRIJETIO KINI: Biće posledica ako...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more