IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr. Darija Kisić među srpskim masonima i zidarima: Niko ne nosi maske, čime li se bave? (foto)

Rotary klubove definišu sami rotarijanci, okupljaju isključivo odabrane – lidere u profesijama, djeluju globalno kako kažu da bi učinili svijet boljim i ljepšim…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 19. 04. 2020… 11: 31… Dr. Darija Kisić među srpskim masonima i zidarima: Niko ne nosi maske, čime li se bave? (foto)

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije dr. Darije Kisić Tepavčević na sastanku u veoma zanimljivom društvu.

Naime, dr. Darija je snimljena na jednom od sastanaka rotarijanaca, odnosno Rotary kluba, organizacije koja ima mnogo ogranaka kako u svijetu tako i u Srbiji

Društvo Dariji, između ostalih, pravi poznati rotarijanac, programski direktor Istraživačke stanice Petnica, Nikola Božić.

Ko nam je to člah Rotari kluba ?!

View image on Twitter

Evo šta su napisali sami rotarijanci ovim povodom, o događaju koji se desio u oktobru 2019. godine:

“Dr Dariju Kisić-Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović – Batut’ naš Rotary E-club of Serbia je upoznao na Svjetski dan borbe protiv dečje paralize, 24. oktobra 2019. godine…

Tog dana smo organizovali zanimljiv panel posvećen prevenciji zaraznih bolesti i Rotary projektu iskorenjivanja dečje paralize, na kojem je i ona govorila. Ponosni smo na doktorku Kisić-Tepavčević i sve njene kolege zbog toga šta sve čine u borbi protiv COVID-19.”

Rotary klubovi su, inače, kako ih definišu sami rotarijanci, klubovi koji okupljaju isključivo odabrane – lidere u profesijama, koji se udružuju kako bi pomogli svojim lokalnim zajednicama, ali i delovali globalno – učinili svijet boljim i ljepšim.

To je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom svijeta, u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu.

Čitaj još:   SKOPLJE: Referendum nije uspio, šta dalje???

Dr Darija Kisić Tepavčević među Masonima. Inače na fotografijama se vidi i glavni mason u Srbiji, Tahir Hasanović. U društvu Rotary International organizaciji!

View image on Twitter

Zbog čega je ova informacija bitna? Ovo je od 14. aprila. Ovde niko ne nosi maske, nisu na propisanoj udaljenosti, i ima više od dve osobe, niti je toga dana dr Darija Kisić gostovala na RTS-u.

View image on Twitter

Začetnik Rotary ideje Paul Harris, humanista iz Čikaga, organizovao je i osnovao prvi Rotary klub 23. februara 1905. godine. Haris je 1910. godine postao prvi predsjednik svjetske organizacije Rotary Internacional. Rotary je danas jedna od najuglednijih organizacija u svijetu i više od 29.000 Rotari klubova u 140 zemalja.

Klub je sekularna organizacija i svako može da se učlani, bez obzira na pol, boju kože, religiju ili političko opredeljenje. Rotarijanci se obično okupljaju jednom nedjeljno na doručku, ručku, večeri ili da ispune njihov princip razvoja prijateljstva kao priliku za služenje.

Čitaj još:   BRAVO Smršala je i skratila kosu: Doktorka Darija oduševila sve vidnom promjenom svog imidža... (foto i video)

“To je obaveza svih rotarijanaca”, piše u njihovom Uputstvu o radu. Osnovni moto rotarija je “nesebično služiti” (engl. Service Above Self).

Izvor: Espreso.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more