IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUSTURICA U OČAJU: MOLI PUTINA DA NE PRIZNA KOSOVO… (foto)

Kusturica DIJELI viziju šta Srbi očekuju od Rusije…

MOKRA GORA: Srbija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 19. 04. 2020… 13: 51… KUSTURICA U OČAJU: MOLI PUTINA DA NE PRIZNA KOSOVO… (foto)

“Nadamo se da ruski lider Vladimir Putin nikada neće dozvoliti da Kosovo bude primljeno u UN. To se ne može dozvoliti čak i ako se iz Beograda šalju signali Moskvi za neki ili bilateralni sporazum”, rekao je reditelj Emir Kusturica u razgovoru sa dopisnikom Ruske Gazete.

Kusturica je u ovom razgovoru podijelio svoju viziju šta Srbi danas očekuju od Rusije, piše Gazeta.

– Nadamo se da ruski lider Vladimir Putin nikada neće dozvoliti da Кosovo bude primljeno u UN. To se ne može dozvoliti čak i ako se iz Beograda šalju signali Moskvi za neki ili bilateralni sporazum…

Čitaj još:   ALBANIJA: Obračun na plaži, zapaljeno i izgorjelo... (foto i video)

Mi praktično nemamo kontrolu nad većim dijelom Кosova, i de facto je u njihovim rukama, a de jure se ne usuđujemo da ih priznamo ni poslije 100 godina, otkad su ukrali našu istorijsku i duhovnu baštinu– rekao je Кusturica za ovaj list.

U tekstu se navodi kako je Кusturica napisao filozofski tekst o važnosti očuvanja istine u kontekstu neprekidnog širenja zapada na istok, praćenog snažnim informativnim napadima.

– Mi (Srbi) smo, zajedno sa Rusima, ostali dio hrišćanske kulture koja nije bila usitnjena centrifugom Atlantizma. I koliko smo mogli, ostali smo ko smo – napisao je on...

izvor (S.B)

HELSINKI Samit Trampa i Putina, bizarna demonstracija mačizma…

Samit Donalda Trampa i Vladimira Putina bio je bizarna demonstracija Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more