IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODBILI HRANU: Smješteni u karantin hotela Zenica stupili u štrajk glađu…(foto)

Bosanskohercegovački građani smješteni u karantin hotela Zenica danas su odbili hranu i stupili u štrajk glađu zbog nezadovoljstva nadležnih koji su uveli ovaj način karantina…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 20. 04. 2020… 12: 51… ODBILI HRANU: Smješteni u karantin hotela Zenica stupili u štrajk glađu…(foto)

Federalni štab civilne zaštite donio je odluku da se bh. državljani smještaju u 28-dnevni karantin u ustanove u kojima će imati sve ono što im je potrebno za normalno funkcionisanje.

Na području Zeničko- dobojskog kantona su odabrana četiri smještaja i to tri hotela i jedan motel, a prvo nezadovoljstvo izrazili su bh. građani smješteni u hotel Zenica.

Već prve večeri su kazali da je ovakav način karantina nezamisliv te da ne žele biti dio sistema koji na štetu svih drugih građana njima plaća 28-dnevni smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice te su tražili kućnu izolaciju uz prijetnju da će stupiti u štrajk glađu ako se to ne dogodi.

Kako ništa nije poduzeto, bh. građani koji su s granice prevezeni u ove smještajne jedinice u ZDK stupili su u štrajk glađu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 8. maj 2019. godine

“Od sinoć niko ne jede. Nikome ne otvaramo vrata, pa ni da nam temperaturu izmjere. Jedan čovjek već tri dana ništa nije jeo, a ako ovako nastavi, umrijet će”, kazao je Mirsad Šušić koji se nalazi u hotelu Zenica te dodao:

“Otišao sam od svoje kuće, žene i djece prije 52 dana u Hrvatsku na posao, da bih čekao sve da se situacija popravi, nisam dolazio 50 dana. Evo vratio sam se u petak nakon čega me je naša vlast zatvorila kao najvećeg kriminalca. Zdrav sam, nemam famoznu gripu i od sinoć su ljudi u hotelu stupili u štrajk glađu. Šta će se dalje dešavati, to je do naše vlasti.

Za sada nije poznato šta će biti s bh. građanima u hotelima i motelima na području kantona niti da li će Federalne institucije ovu odluku poništiti i bh. građane vratiti u kućnu izolaciju. 

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more