LONDON: Kraljica napunila 94 godine, rođendan bez počasne paljbe… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kraljica je odlučila da slavljenički prikaz vojne moći ne bi bio prikladan…

LONDON: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 21. 04. 2020… 22: 49… LONDON: Kraljica napunila 94 godine, rođendan bez počasne paljbe… (foto)

Velika Britanija ove godine je 94. rođendan kraljice Elizabete Druge obiležila u tišini, bez tradicionalne počašne paljbe i oglašavanja zvona zbog pandemije korona virusa.

Kako je više destina hiljada ljudi preminulo od korona virusa u Velikoj Britaniji, kraljica je odlučila da slavljenički prikaz vojne moći ne bi bio prikladan, prenosi AP.

Neće se oglasiti ni zvona u Vestministerskoj opatiji pošto je crkva, u kojoj se kraljica udala i u kojoj je krunisana, trenutno zatvorena.

Čitaj još:   UŽAS I CRNO JUTRO:Stradala djevojčica, brat polomljen i u teškom je stanju... (video)

Kraljica će dan provesti sa svojim suprugom, vojvodom od Edinburga, princom Filipom u Zamku Vindzor u Berkširu.

Kraljevska porodica podelila je na društvenim mrežama snimak iz privatne kolekcije, na kojem se vidi kako tadašnja princeza Elizabeta igra sa članovima svoje porodice, pa i sa sestrom, princezom Margaret.

U skladu sa merama socijalnog distanciranja nisu organizovane posjete, pa su princ Hari i njegova supruga Megan, zajedno sa sinom Arčijem Mauntbatenom-Vindzorom, čestitali kraljici rođendan tokom video poziva.

Očekuje se da će drugi članovi porodice telefonirati kraljici ili imati video poziv sa njom kako bi joj čestitali rođendan…

izvor agencije AP

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});