IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: NOVI DETALJI O SLUČAJU DROGIRANJA DJECE- ekstazi u obliku Sunđer Boba

Perica D. (32) osuđen je u Osnovnom sudu u Novom Pazaru prvostepenom presudom na tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog sumnje da je posjedovao drogu i da je djeci svog brata dao ekstazi zbog kojeg su završili u bolnici na ispiranju želuca i samo pukom srećom izbjegli najgore!

On je na sudu tvrdio da bratancima nikada ne bi naudio

– Priznajem da sam u kući tog dana imao drogu, ali je nisam davao djeci. Nisam monstrum. Volim ih, to su djeca mog brata, ali nisam lud da ih drogiram. Tablete ekstazija bile su zavijene u šarenu foliju, djeca su ih pronašla i progutala misleći da su bombone – rekao je Perica.

Prava drama odigrala u septembru prošle godine u porodičnoj kući osuđenog Perice u Novom Pazaru. Mališani su se tokom dana igrali sa amidžom i ništa se neobično nije dešavalo. Predveče, djevojčica i dječak izgubili su snagu i govorili su da im se spava. Rekli su majci da im je stric dao bombone uvijene u celofan na kojem je bila slika Sunđer Boba, junaka animiranog filma.

On je na suđenju priznao da koristi narkotike i da je tog dana u kući imao ekstazi, ali porekao je da je drogirao bratovljevu djecu.

– Možete da me optužite za bilo šta drugo, ali da sam želio da otrujem djecu svog brata i da sam im dao ekstazi, to ne možete! Volim ih više od sebe, oni su mi sve u životu, nisam monstrum da im to uradim. Vješajte me slobodno, ali ja to nisam uradio – kazao je Perica na saslušanju.

Roditelji djece nisu se pridružili krivičnom gonjenju, a psihijatri su utvrdili da je Perica kritičnog dana bio smanjene uračunljivosti jer se drogirao.

Uračunljivost mu je bila umanjena, ali ne mnogo. Sudsko vijeće je ocijenilo da je njegova odbrana proračunata jer hoće da izbjegne odgovornost. Kao otežavajuća okolnost uzeto je to što je Perica više puta osuđivan, kao i to što su djeca bila žrtve.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- Dopisnici pitali sugrađane: Koliko puta nedeljno jedu meso? (foto, video)

Fejsbuk mu pun fotki droge!

Perica je i komšijama poznat kao uživalac droge, a on je na Fejsbuku otvoreno pokazivao da su mu narkotici strast. Često je objavljivao fotografije sa bratancima i ispod njih pisao emotivne poruke. Međutim, pored toga su bile i fotografije džointa na miljeu, ljubičastog cvijeta konoplje, djevojke koja pored policijskog automobila puši kanabis, natpis na engleskom „ja volim travu“ i tetovaža lista marihuane obavijene dimom.

Bombona je za dete konjska doza

Količina narkotika koju su deca progutala, prema riječima ljekara, nije bila uopšte bezazlena u odnosu na njihovu težinu.

– To je isto kao kada bi odrasla osoba uzela pet-šest tableta ekstazija. Srećom, brzo je reagovano i odmah je primjenjena terapija detoksikacije. Dječak i djevojčica su posle ukazane pomoći zadržani na posmatranju preko noći i narednog dana su pušteni kući – rekli su ljekari iz Opšte bolnice u Novom Pazaru.

izvor: agencije

Čitaj još:   ZIMA PAKUJE KOFERE, IDE TOPLIJE VREME, ALI U NEDELJU ŠOK: Zar nije dosta HLADNIH DANA?... (foto)
Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more