ISTANBUL: Ograničenje kretanja u borbi protiv COVID- 19 od 4 dana… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ograničenje kretanja na snazi je od 23. aprila do 26. aprila…

ISTANBUL: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 23. 04. 2020… 00: 41… ISTANBUL: Ograničenje kretanja u borbi protiv COVID- 19 od 4 dana… (foto)

U Turskoj je od ponoći na snazi četverodnevno ograničenje kretanja koje se odnosi na 31 provinciju, javlja Anadolu Agency (AA).

Odluka je donesena u okviru mjera na sprečavanju širenja zaraze novog tipa koronavirusa.

Ograničenje kretanja na snazi je od 23. aprila do 26. aprila.

Provincije koje su obuhvaćene odlukom su: Adana, Ankara, Antalya, Aydin, Balikesir, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, İzmir, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Mugla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sanlıurfa, Tekirdag, Trabzon, Van i Zonguldak. Odluka se odnosi na sve građane izuzev izuzetaka.

S obzirom na nadolazeći mjesec ramazan, marketi u četvrtak i petak će raditi od 9 do 14 sati.

Čitaj još:   STRADALA JOŠ JEDNA Legenda, košarkaš bivše Jugoslavije, sletio sa puta pri velikoj brzini...

U markete će moći otići građani (osim osoba iznad 65 godina i mlađih od 20) kako bi obavili neophodnu kupovinu, uz uslov ograničenog kretanja i nekorištenja vozila (izuzev osoba s invaliditetom) i do prodavnice koja je najbliža njihovom mjestu stanovanja.

U istom periodu, prodavnice će imati mogućnost dostave.

Prodavnice će tokom vikenda biti zatvorene. Tokom perioda ograničnog kretanja radit će pekare, ali i mjesta za proizvodnju i prodaju slastica.

U satima zabrane kretanja u četvrtak i petak te tokom vikenda one firme koje proizvode ili prodaju slastice imat će mogućnost dostave.

Tokom ova četiri dana moći će raditi ugostiteljski objekti uz uslov dostave, mjesta za proizvodnju lijekova, medicinskih maski i sredstava za dezinfekciju, apoeteke, veterinarske stanice te organizacije i ustanove neophodne za pružanje javnih usluga…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. maj 2019. godine

Izuzetak iz odluke o ograničenju kretanja su medicinski radnici i pripadnici snaga sigurnosti za koje će biti obezbijeđena sredstva javnog prijevoza.

Također, bit će napravljen i plan podjele hljeba za sve gradove i distrikte.

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});