IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVO PROGLAŠEN MRTVIM: Pa se sam oglasio Kim Džong-Un! (foto)

Državne novine „Rodong šinmun“ objavile PISMO da ga je poslao radnicima koji grade Samdžijon siti, prenosi „Russia today“…

PJONGJANG: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 26. 04. 2020… 10: 51… PRVO PROGLAŠEN MRTVIM: Pa se sam oglasio Kim Džong-Un! (foto)

Kako se navodi, Kim Džong-Un se zahvalio radnicima koji se bave „obnovom idealnog socijalističkog sela“, i dodaje se da je pismo napisao lično on

Predsjednik Sjeverne Koreje, Kim Džong-Un poslao je pismo radnicima koji rade na jednom od najvažnijih građevinskih projekata u zemlji, poslije spekulacija u stranim medijima da je preminuo ili da je u teškom zdravstvenom stanju.

U pojedinim svjetskim medijima pokrenute su glasine o Kimovom zdravstvenom stanju, zbog navodnih informacija da je preminuo ili da je u teškom stanju usled operacije srca, ali su sjevernokorejske državne novine „Rodong šinmun“ objavile da je poslao pismo radnicima koji grade Samdžijon siti, prenosi „Russia today“.

Projekat se izvodi na obroncima planine Pektu, koja se u Sjevernoj Koreji smatra svetom, koju Kim Džong Un često obilazi.

Čitaj još:   NAKON ŠTO JE SASLUŠANA: Nataliji Nilević pritvor do 30 dana... (foto)

Kimovo pismo, kao i navodi da je pisao „stranim državnicima“, dolaze poslije glasina o njegovom teškom zdravstvenom stanju, koje su negirane u pojedinim medijima iz Kine, Južne Koreje, a za koje je čak i američki predsjednik Donald Tramp rekao da nisu potvrđene i da ne vjeruje u njih.

​Glasine o lošem zdravstvenom stanju Kim Džong Una pokrenule su vesti da je sjevernokorejski lider propustio proslavu rođendana svog dede Kim Il Sunga 15. aprila…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more