IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE: Šta su poručili Tramp i Putin… (foto)

Zajedničkim saopštenjem obiležena je godišnjica susreta 25. aprila 1945. godine, kada su se sovjetski vojnici, koji su napredovali sa istoka, i američke trupe, koje su se kretale sa zapadam sreli na mostu preko reke Elbe u Njemačkoj, javlja Rojters.

VAŠINGTON- MOSKVA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 26. 04. 2020… 00: 21… ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE: Šta su poručili Tramp i Putin… (foto)

Američki predsjednik Donald Tramp njegov ruski kolega Vladimir Putin danas su izdali rijetko zajedničko saopštenje u znak sjećanja na vezu između američkih i sovjetskih trupa iz Drugog svjetskog rata u borbi protiv nacističke Njemačke kao primer kako njihove zemlje mogu da sarađuju.

Zajedničkim saopštenjem obiležena je godišnjica susreta 25. aprila 1945. godine, kada su se sovjetski vojnici, koji su napredovali sa istoka, i američke trupe, koje su se kretale sa zapadam sreli na mostu preko rijeke Elbe u Nemačkoj, javlja Rojters.

– Ovaj događaj najavio je odlučujući poraz nacističkog režima.”Duh Elbe” je primjer kako naše zemlje mogu poništiti razlike, graditi povjerenje i sarađivati u potrazi za višim ciljem – navodi se u saopštenju.

Saopštenje Trampa i Putina dolazi usred velikih napora u američko-ruskim vezama oko niza pitanja, od kontrole naoružanja i intervencija u Ukrajini i Siriji do optužbi SAD da je Rusija proširila dezinformacije o novoj pandemiji koronavirusa i miješala se u američke izborne kampanje, navodi Rojters.

izvor agencije

Čitaj još:   ANKARA Turska uvela nove olakšice za sticanje državljanstva...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more