Dr Darija Kisić o propustima: NEKO MORA DA ODGOVARA … (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bila je suština u tome da se spriječi da virus uđe u socijalne ustanove zbog karakteristika korisnika i da je očigledno bilo propusta na različitim nivoima i da će neko morati da snosi odgovornost…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak…  27.04: 2020… 14: 18… Dr Darija Kisić o propustima: NEKO MORA DA ODGOVARA … (foto)

Navodi da je sada prioritet da se korisnici smjeste u odgovarajuće ustanove da bi bili na pravom mjestu ako dođe do kompplikacija.

Darija Kisić Tepavčević je za medije rekla da je redovno bilo izvještavanje o situacijama u domovima za stare i da je prvi veliki rizik uočen u Gerontološkom centru u Nišu...

Kaže da se tada brzo reagovalo i da su u kratkom periodu korisnici prebačeni u KC Niš.

“Po istom principu se juče djelovalo u Negotinu. Organizovan je prevoz za korisnike i zaposlene do KC Niš i rađena je trijaža”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Dodala je da je 37 pacijenata smješteno u Sokobanji, sedam je zadržano u KC Niš a troje u privremenoj bolnici u Niškoj Banji.

Čitaj još:   IDE MILE, PROTIV SEDME SILE: Merhaba, novinari...

“To je sada već uhodan mehanizam koji smo nažalost razradili, je je osnova bila spriječiti da virus uđe u ovakve ustanove. Vidjeli smo da, kada se to desi, onda je širenje jako brzo, a to je najosetljiviji deio populacije kod kojeg je vjerovatnoća najtežih ispoljavanja bolesti najveća”, navela je Kisić Tepavčević.

Profesorka je rekla da se postepeno vraćamo normalnim aktivnostima, ali napominje da virus i dalje cirkuliše u populaciji.

“Dosta toga je na našoj ličnoj odgovornosti i individualnoj procjeni rizika”, rekla je i dodala da je svakom sopstveno zdravlje dragoceno i da se nada da će se ljudi tako i ponašati...

Dr Darija Kisić Tepavčević je rekla da će sanitarna inspekcija kontrolisati primjenu mjera u lokalima, ali je poručila da nijedan propis ne može da zamijeni ličnu odgovornost i procjenu rizika prilikom ulaženja u određene vrste aktivnosti.

Čitaj još:   KONAČNO, LOCIRAN UBICA: Edin Gačić, krije se u blizini arapskog naselja Hadžići...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});