SARAJEVO: Sedmi dan bez smrtnih slučajeva u FBiH… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

DOBRI PODACI “Nema novih smrtnih slučajeva u zadnjim danima, a preko 2/3 umrlih stariji su od 65 godine”…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak…  27.04: 2020… 12: 18… SARAJEVO: Sedmi dan bez smrtnih slučajeva u FBiH… (foto)

Danas je broj zaraženih osoba koronavirusom na tl Federacije Bosne i Hercegovine popeo za 14, saopćeno je na današnjoj redovnoj konferenciji za medije entitetske vlade.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH i član Kriznog štaba ministarstva zdravstva FBiH Davor Pehar kazao je da je u FBiH u posljendja 24 sata testirano 573 uzorka od čega je 14 pozitivno na koronavirus.

Prema podacima dostupnim portalu Klix.ba, riječ je o 10 slučajeva u Maglaju, dva u Mostaru, te po jedan u Zenici i Sarajevu.

Čitaj još:   STRAVA U HAGU: Vatrogasci i Hitna tragaju za ljudima, panika na ulici... (foto)

“Nema novih smrtnih slučajeva u zadnjim danima, a preko 2/3 umrlih stariji su od 65 godine”, zaključio je Pehar.

Podsjetimo da je 21. aprila prema podacima Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva zabilježen posljednji smrtni slučaj u FBiH. Od tog dana broj umrlih stoji na 32.

“Do danas je u FBiH testirano 15.058 osoba, a potvrđeno je 840 slučajeva. Spolna distribucija je sljedeća – do sada su zaražene 454 žene ili 54 posto populacije, dok je postotak zaraženih muškaraca 46 posto”, rekao je Pehar.

Stanje po kantonima izgleda ovako: Hercegovačko-neretvanski 241, Zeničko-dobojski 142, Sarajevski 113, Zapadnohercegovački 83, Tuzlanski 81, Unsko-sanski 79, Livanjski 41, Srednjobosanski 37, Bosansko-podrinjski 20 i Posavski 3.

U bolnicama u Federaciji BiH se trenutno nalazi 49 osoba, od čega je pet na respiratoru. U ovom bh. entitetu imamo 278 oporavljenih, a u zadnja 24 sata 22 osobe su se uspješno oporavile.

Čitaj još:   SARAJEVO: Na Palama uhapšen, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca...

izvror ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});