Vremenska prognoza: GRMI, SIJEVA, poslijepodne lokalni pljuskovi… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tokom poslijepodneva u većem dijelu BALKANA porast naoblake, što može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak…  27.04: 2020… 10. 18… Vremenska prognoza: GRMI, SIJEVA, poslijepodne lokalni pljuskovi… (foto)

Tokom poslijepodnava u većem dijelu Bosne porast naoblake, lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 6 do 12, a dnevna od 20 do 26°C.

Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, veći dio dana, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 20 do 26 °C.

ponedjeljak, 27.04.2020.
Slično kao u dane vikenda, uz povoljne biometeorološke prilke, većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U poslijepodnevnim satima, uz relativno visoke temperature i mjestimično sparno vrijeme, moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, umora, dekoncentracije, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti nešto lošija u centralnim i istočnim dijelovima zemlje.

Čitaj još:   Vremenska prognoza: Danas, oblačno sa pljuskovima i grmljavinom...

U Sarajevu prijepodne sunčano. Poslijepodne porast naoblake, što može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 23 °C, saopćeno je iz FHMZ.

U utorak sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake. U kasnim večernjim satima u Hercegovini se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 7 do 12, a dnevna od 21 do 27°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne kiša ili lokalni pljuskovi. U ostatku Bosne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a dnevna od 18 do 24°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana rijetki lokalni pljuskovi su moguću ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a dnevna od 18 do 24°C.

Čitaj još:   ZIMA BROJI ZADNJE SATE: Danas i u narednim danima moguće padavine... (foto)

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});