IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kad počinje da radi gradski prevoz, restorani, tržni centri… (foto)

Biće obavezna upotreba maski…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 28.02.2020… 14. 12..  Kad počinje da radi gradski prevoz, restorani, tržni centri… (foto)

Epidemija korona virusa je počela da popušta, a sa tim dobrim vjestima dolazi i ublažavanje mjera koje su uvedene da bi se spasli životi.

To je potvrdila i premijerka Ana Brnabić, koja se obratila danas poslanicima Skupštine Srbije i istakla da ima najmanju stopu smrtnosti od korona virusa, od 1,9 odsto, u poređenju sa zemljama u ovom dijelu Evrope.

– Danas kada smo na silaznoj putanji epidemije, vidimo da se stopa pozitivnih kreće oko 5,8 odsto u odnosu na ukupan broj testiranih. I kada još uvijek ne možemo da proglasimo pobjedu, ali imamo razloga da vjerujemo da ćemo to moći ukoliko zadržimo disciplinu i rukovođenje kriznom situacijom, čini mi se da možemo da kažemo da smo uspjeli u onome sto smo zacrtali – rekla je Brnabić.

Ispod možete pročitati tačne vremenske okvire u kojima će dolaziti do otvaranja ugostiteljskih objekata, javnog prevoza, parkova i vrtića.

  • Od 4. maja će početi da rade kafići i restorani, u zatvorenom dijelu biće obavezna upotreba maski, a na otvorenom distanca…
  • Od 4. maja biće dozvoljeni sportski treninzi u grupama na otvorenom
  • Od 8. maja počeće da saobraća javni gradski prevoz, međugradski i železnički saobraćaj…
  • Od 8. maja počinju da rade tržni centri, od 11. maja vrtići i produženi boravak za djecu do 4. razreda…
  • Od 18. maja biće pušten avio saobraćaj, a od danas već parkovi i šetališta mogu da se otvore…
Čitaj još:   PLAČE, MILE I ARLAUČE: OST'O MU NA RAČI, pisac- ratnik i nema mu ulazka u BiH!!!

To što su ublažene mjere i ponovo otvoreni objekti koji su stopirali rad zbog epidemije ne znači da će sve biti isto kao i ranije.

Maske, rukavice i druga zaštitna oprema će biti obavezna u mnogima objektima, bilo da su u pitanju autobusi ili javni prevoz…

izvor Srbija danas. rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more