IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS u BiH: Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika…

Upozorenje zbog jakih udara vjetra koji bi mjestimično mogli iznositi do 45 kilometara na sat udari vjetra i grmljavine vrijedi za područja Mostara, Livna, Sarajeva i Tuzle

SARAJEVO: BIH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 29.02.2020… 00: 36… DANAS u BiH: Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika…

Za područje gotovo cijele Bosne i Hercegovine izdato je žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Za područje Bihaća izdato je upozorenje zbog jakih udara vjetra koji bi mjestimično mogli iznositi do 45 kilometara na sat. Upozorenje zbog vjetra i grmljavine vrijedi za područja Mostara, Livna, Sarajeva i Tuzle, a zbog grmljavine za područja Banjaluke, Foče, Trebinja i Višegrada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima, u Hercegovini i u jugozapadnim područjima Bosne veći dio dana kiša ili lokalni pljuskovi.

U ostatku Bosne, lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju tokom poslije podneva. U večernjim satima, u većini područja bez padavina. Vjetar umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

Čitaj još:   KURBAN Bajram- namaz klanjan u više od 130 džamija širom Crne Gore... (foto, video)

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 20 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u većem djelu zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 15 do 22 stepena…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more