IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bila je misica, danas je na Interpolovoj poternici, traži se zbog pokušaja ubistva…(foto)

Od poznate misice i “Plejboj” zečice do Interpolove poternice, put fatalne Bobe Tošić čije se ime nalazi u vrhu Interpolovog spiska najtraženijih, bio je pun filmskih obrta, a zločin zbog kog je osuđena u Bosni i Hercegovini…

BEOGRAD- ISTOČNO SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 30.02.2020… 00: 06…  Bila je misica, danas je na Interpolovoj poternici, traži se zbog pokušaja ubistva…(foto)

Slobodanka Tošić postala je najtraženija žena na Balkanu nakon što je optužena (a kasnije i osuđena) da je kao članica grupe Darka Eleza pomogla u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva.

Međutim, samom pokušaju ubistva prethodila je holivudska priča – Slobodanka je odlazeći u posJetu svom dedi u jednom zatvoru, upoznala Đorđa Ždrala, mladića koji se u tom trenutku iza rešetaka nalazio zbog ubistva bračnog para u BiH. Upravo u zatvoru, ali nekoliko godina ranije, upoznao je i Darka Eleza, sa kojim će se i okumiti nakon izlaska na slobodu.

Ždrale i Elez su na slobodi formirali dve krimi-grupe koje su djelovale na teritoriji Istočnog Sarajeva, a bavili su se krađama i razbojništvima, ali i najtežim krivičnim djelima kao što su otmice, pokušaji ubistva i ubistva…

Uzajamno su se poštovali, a sarajevski inspektori i danas prepričavaju da su dijelili dvije osobine – dobru organizovanost i surovost.

Pričalo se i da je Ždrale imao dobre policijske veze, ali da je i pored toga često bio privođen na razgovore.

Po izlasku iz zatvora u proleće 2006. Ždrale se obratio kumu Elezu za pomoć, da ga “pogura” dok se ne snađe pošto je duži vremenski period bio u zatvoru. Tražio je da mu Elez da dio novca koji je prethodno “zaradio” krađom banke.

Čitaj još:   VIC DANA: Uletio ĐETIĆ u prvi prazan taxi, pa vozaču dao papirić s adresom u Budvu, a kad je trebao platiti urnebes… (foto)

– Elez je to shvatio kao izvesni vid reketa, odbio je taj zahtjev i od tog momenta oni više nisu u dobrim odnosima. Đorđe je navodno naredio Elezu da se iseli iz Istočnog Sarajeva i od tada počinje njihov sukob – ispričao je jedan sarajevski inspektor svojevremeno.

Tu na scenu stupa Slobodanka Boba Tošić.

Mnogi su smatrali da sukob oko novca nije jedini razlog zbog kog su kumovi postali krvni neprijatelji, govorkalo se da je dobrog udjela imala i nekadašnja misica, Slobodanka Boba Tošić. Te 2006. godine, Slobodanka je u SMS poruci zamolila Ždrala da je odveze kod drugarice po skripte, što je ovaj i učinio.

Kada su došli na lice mesta, izašla je iz automobila a dvije osobe otvorile su vatru na auto u kom je ostao Ždrale. Kako je i sam ispričao poslije napada, video je Slobodanku kako rukom prekriva usta a onda su se začuli pucnji.

Uprkos njenom misterioznom “nestanku” Tošićeva je 2017. godine locirana u stanu narodnog poslanika Žike Gojkovića u Beogradu. Zajedno su se čak pojavljivali i na javnim mjestima, što je poslanik, naravno, negirao.

– Niti je krijem, niti sam u vezi sa Slobodankom Tošić. Znam da ćete izbaciti neke fotografije koje to treba da ilustruju. Sa njom i njenom sestrom i majkom sam se nedavno video samo jednom, jer su me zvali više puta da mi se izvine zbog neprijatnosti za koje one nisu krive.

Razmišljao sam da li da odem i otišao sam na taj sastanak. Ona nikad nije koristila moj stan. Svi znaju da sam porodičan čovjek da nikada nisam izlazuo na splavove. Nikada nisam bio u društvu sa kriminalcima – tvrdio je Gojković te 2017. godine.

Čitaj još:   BRAVO ZA TURSKU: Zlatna i srebrena medalja u boksu na Olimpijadi u Tokiju... (foto i video)

Inače, Tošićeva ima državljanstva Srbije i BiH koja je za njom raspisala crvenu Interpolovu potjernicu nakon bjekstva. Međutim, Srbija nije prihvatila da poternicu za njom raspiše na svojoj teritoriji iz proceduralnih razloga. Pojavila se čak i u jednom rijaliti programu u Srbiji 2008. godine...

izvor republika.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more