Dvoje djece i otac oboljeli od koronavirusa, majka već hospitalizovana… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Njihova mati, odnosno supruga, već je ranije oboljela od ove zaraze i nalazi se na liječenju u Opštoj bolnici…

GORNJI MILANOVAC: Regija, Crna Hronik, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 30.04.2020… 15: 46… Dvoje djece i otac oboljeli od koronavirusa, majka već hospitalizovana… (foto)

Dvoje male djece (jedno trogodišnje, drugo od 18 mjeseci) i njihov otac novi su oboljeli od koronavirusa – potvrđuju danas Štab za vanredne situacije i njegov komkandant, predsjednik opštine Dejan Kovačević.

Njihova mati, odnosno supruga, već je ranije oboljela od ove zaraze i nalazi se na lječenju u ovdašnjoj Opštoj bolnici. U minula 24 sata, još dva pacijenta su izliječena: jedan od njih otpušten je iz Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu, drugi iz milanovačke bolnice.

Nakon dva dana bez ijednog novozaraženog, ova vijest je, naročito zbog oboljenja dječice, ražalostila Rudničko- takovski kraj. U njemu je sada bilans epidemije ovakav: od njenog početkaukupno je inficirano 48 lica, od njih su, nažalost, tri muškarca i jedna žena preminuli, a 20 je izliječeno.

Čitaj još:   PROTEST OD KOJEG SE RS TRESE, DAVID SA TRGA: "Ne idem dok se ne ispune moji USLOVI, htjeli me ubiju i da unište grupu 'Pravda za Davida'"

Na liječenju u medicinskim ustanovama su ukupno 24 pacijenata iz ovog kraja: desetoro u Opštoj bolnici, troje u KBC Kragujevac, jedno na Banjici u Beogradu, ostali ukolektivnom smještaju u „Plavoj hali“ u čačanskoj Atenici. Potvrđuje to i dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice.

– Danas će biti odlučeno, gdje će biti hospitalizovani novooboljeli otac i djeca. Djecu ćemo, najverovatnije uz pratnju majke, smjestiti u Kragujevcu, ali ćemo definitivnu odluku saopštiti sutra.

Otac, kao vojno lice, trebalo bi da bude smješten u hotel „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, a djeca sa majkom zatim u neku tercijarnu ustanovu. S njima u porodici žive i očevi roditelji, koji su mu sve vrijeme otkad je majka smještena u bolnicu pomagali oko djece.

Iako su prvi testovi pokazali da su očevi roditelji negativni na kovid 19, ponovićemo im briseve, da bismo preduprijedili tinjanje zaraze – najavljuje dr Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja.

Čitaj još:   Snaga vjernika: Povodom, početka ramazana...

Kovid ambulanta Doma zdravlja juče je obavila 19 pregleda, uradila po 11 laboratorijskih nalaza i rendgenskih snimaka pluća, uzela 13 briseva, kao i još jedan zbog potrebe hospitalizacije jednog pacijenta u Beograd.

Kršenja mjera samoizolacije i policijskog časa u minulih 24 sata u ovom kraju nije bilo…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});