UŽAS: SRBIN držao BOŠNJAKA kao roba, prijetio mu: “MRZIM MUSLIMANE”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mrzim muslimane. Ne mogu ih smisliti. Tako je govorio Srbin (44) Bosancu u Hrvatskoj, tačnije u Svetom Filipu i Jakovu kraj Zadra i u Pakoštanima kraj Biograda.

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog državljanina Republike Srbije (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv imovine krađom i iznudom te za kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak između 15. ožujka i 15. travnja 2020. iz kuće u izgradnji u vlasništvu oštećenika u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, u više navrata uzimao razne predmete, pa je tako uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednost 30.000 kuna, oštetivši oštećenika.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik od 1. ožujka do 23. travnja 2020., u Svetom Filipu i Jakovu te u Pakoštanima, gdje je koristio apartman zajedno sa oštećenikom (porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Musliman), zbog mržnje prema pripadnicima te vjere, učestalo govorio oštećeniku da mrzi muslimane i da ih ne može smisliti, te u cilju da ga ustraši, upućivao mu razne pogrdne i prijeteće riječi, a sve u vezi s oštećenikovom vjeroispoviješću i nacionalnošću”, poručili su iz DORH-a te nastavili:

Čitaj još:   HAOS U CRNOJ GORI! Eksplozija u parlamentu! Uhapšeni svi poslanici DF-a...

Mlatio ga i prijetio mu smrću

“Opisano postupanje je kod oštećenika izazvalo strah i poniženje zbog njegovih vjerskih i nacionalnih osjećaja. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od početka ožujka do 23. travnja 2020. u  Pakoštanima, nakon što je od oštećenika naplatio dug koji je ovaj imao prema njemu u iznosu od 550 kuna, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, uz primjenu nasilja i prijetnji prema oštećeniku, natjerao ga da za njega obavlja razne fizičke poslove i usluge, navodeći da mu na vraćeni iznos od 550 kuna zaračunava kamate tako da ukupno od njega traži vrijednost od 7500 kuna.

Osnovano se sumnja da je oštećenika udarao šakama po glavi i tijelu te ga tjerao da za njega besplatno obavlja građevinske radove, kao i da je tražio da oštećenik na svoje ime sklopi ugovor s teleoperaterom za kupnju i pretplatu mobilnog telefona i tableta, koje mu treba donijeti i predati. Kad oštećenik to nije bio u mogućnosti napraviti jer je imao prijavljen boravak na samo godinu dana u Republici Hrvatskoj, osumnjičenik ga je, osnovano se sumnja, kaznio udarajući ga šakama po glavi i tijelu te mu prijetio da će ga ubiti, što je sve trajalo dok oštećenik nije podnio prijavu policiji.”

Čitaj još:   Uhapšen pazarac, pokušao prokrijumčariti 25.000 litara nafte...

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

izvor: index.hr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});