IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Almir Plojović: Nisam mislio o sebi, cilj je bio da spasimo ljude iz stana koji je gorio… (foto)

“U trenutku gašenja požara, nismo razmišljali o sebi, već nam je cilj samo da spasimo ljude”, kaže vatrogasac Almir Plojović koji je gasio vatrenu stihiju u stambenoj zgradi u novopazarskom naselju Lug…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 01.05.2020… 11: 46… Almir Plojović: Nisam mislio o sebi, cilj je bio da spasimo ljude iz stana koji je gorio… (foto)

Almir Plojović je u nedjelju gasio vatrenu stihiju u stambenoj zgradi u novopazarskom naselju Lug…

U požaru je nažalost stradala 75-godišnja Hajrija Trtovac, koja je sama živjela u stanu na četvrtom spratu, ali je uorkos tom ljudskom gubitku mladi vatrogasac Plojović za sugrađane bio heroj, jer je “ušao u razbuktali požar”, a koliko je bio savjestan i požrtvovan, posvjedočili su brojni Novopazarci.

Mladi vatrogasac prisjeća se da su u nedelju, u 11.47 sati dobili dojavu i kolege i on su se odmah uputili u Mitrovićevu ulicu, gdje su na prijavljenoj lokaciji, na četvrtom spratu stambene zgrade, zatekli požar u razbuktaloj fazi.

“U tom momentu bilo nas je sedmoca i tri vozila, ali smo zatražili pojačenje i uskoro nas je bilo 12 na terenu”, priča za “Blic”mladi vatrogasac.

Odmah su uočili da dim izbija sa terase što im je ukazalo da je požar u razbuktaloj fazi, da je veći požar i da preti da se proširi na okolne stanove. Zbog toga je odlučeno da se uporedo sa gašenjem požara evakuišu stanari.

Čitaj još:   ISTANBUL: Saopštenje iz Rijada, "Khashoggi, umro nakon svađe u konzulatu..."

“Zadatak kolege Veljka Jolovića i moj bio je ulazak u prostoriju, nalaženje ugrožene osobe i gašenje požara, a ostralih ekipa evakuacija građana. Kolega Jolović i ja smo bili u žarištu požara, gde smo se međusobno podržavali i timskim radom uspeli da obuzdamo vatrenu stihiji, načog čega je požar lokalizovan u 12.15 sati a ugašen u 14.30. Važno je što je spriječeno širenje požara da zahvati i druge stranove”, navodi Plojović.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Ovaj mladi vatrogasac, koji radi nepunih godinu dana, verovatno će ovu intervenciju pamtiti ceo život.

“Na početku karijere sam. Spreman sam da pružim svoj maksimum i pomognnem kolegama i sugrađanima koji se nađu u nevolji”, kaže mladi Plojović koji zahvaljuje na poverenju i podršci starijih kolega iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Novom Pazaru, koji dijele znanje i uče mlađe vatrogasce. Takođe pohvaljuje i sugrađene koji su nudili pomoć tokom intrervencije, ali “nije bilo potrebe za tim”.

On negira navode da je “zaštitna oprema na njemu gorjela i otopila se”.

“Sva naša oprema je po svetskim standardima i pruža nam maksimalnu zaštitu. Ona štiti nas, a mi građane. Prilikom ove intervencije, koja je zahtijevala brzi ulazak u stan, niko od kolega nije povrijeđen, niti je oštećena naša zaštitna oprema”, konstatuje mladi vatrogasac.

Izvor: Blic.rs

Čitaj još:   MINISTAR LEPOSAVIĆ U ŽIVOM BLATU NACIONALIZMA
KRALJICA Ranija Al- Abdullah: Modnim autfitima ruši predrasude o islamu… (foto)

Uvijek i za svaku priliku, gledajući fotografije kraljice od Jordana Read more

VIC DANA: Mujo nazvao jarana u Foči i pitao ga ima li u njih korone… (foto)

„Jarane, ima li kod vas korone?" SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, Read more