Sarajevo: Frizerski saloni opet otvoreni, evo kako sada to izgleda… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Frizerski i kozmetički saloni od danas ponovo mogu da rade…

SARAJEVO: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 01.05.2020… 14: 46… Sarajevo: Frizerski saloni opet otvoreni, evo kako sada to izgleda… (foto)

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite, frizerski i kozmetički saloni, kao i srodne djelatnosti, od danas ponovo mogu raditi.

Federalni štab Civilne zaštite u srijedu je donio odluku o ukidanju zabrane rada za pojedine vrste biznisa na području Federacije Bosne i Hercegovine…

Vlasnici objekata koji rade moraju osigurati i poštovati higijensko-epidemiološke mjere koje su im naložene i instrukcije o radu uz instrukcije za sprječavanje infekcija, a koje su dobili od Federalnog ministarstvo zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo.

Mi smo posjetili jedan frizerski salon u Sarajevu kako bismo se uvjerili da li se vlasnici salona pridržavaju propisanih mjera, te kakva je posjećenost.

Čitaj još:   Gradić u kome su testirani SVI na koronu, rezultati su SJAJNI... (foto)

– Nakon 45 dana bez salona i rada opet smo tu. U salonima nije isto i neće biti isto. Između frizera i klijenta je vrlo blizak odnos i povjerenje, a sada poslije odluke rad u salonima je drukčiji…

Radimo u maskama, rukavicama, klijenti isto moraju poštovati mjere zaštite – kaže za Elvedin Polutak, vlasnik frizerskog salona “Headline” na Otoci.

Prema njegovim riječima, pri ulasku klijent mora izvršiti dezinfekciju ruku i obuće. Distanca je obavezna i manje je komunikacije.

-Za svaku mušteriju zakazuju se termini i nema onih gužvi po salonu. Malo je napeta atmosfera, ali nama frizerima najbitnije je da smo u salonu i radimo, makar i pod ovim okolnostima. Sretni smo da možemo ponovo uljepšati naše klijente – kaže on.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});